Veilingmeester Remco Heeren tijdens de Goederen- en Dienstenveiling 2019
Veilingmeester Remco Heeren tijdens de Goederen- en Dienstenveiling 2019 Foto: Wil Feijen

Stichting Goederen- en dienstenveiling mikt op 2021

Helaas heeft stichting Goederen- en dienstenveiling moeten besluiten dat de geplande veiling dit jaar niet kan plaatsvinden. Eigenlijk had de veiling op zaterdag 18 april gehouden moeten worden. Vanwege de coronamaatregelen heeft deze niet kunnen plaatsvinden. Dit is ook al eerder gecommuniceerd in DeMooiSonenBreugelKrant en andere media.

Wat een mooi event had moeten worden, met de gebruikelijke leuke momenten tijdens zo’n veiling, is een heel andere dag geworden. Een mooie veilingopbrengst moet helaas plaatsmaken voor een ommekeer in de maatschappij met alle onzekerheden die er nu nog spelen. Het is heel moeilijk een planning te maken in deze onzekere tijden.

Het bestuur heeft daarom in goed overleg besloten de veiling voor 2020 definitief af te gelasten. Er is nog gespeeld met de gedachten om de veiling op een later tijdstip in het jaar te houden, maar de vooruitzichten zijn erg onzeker omtrent de coronamaatregelen. Tevens is er nagedacht over een online veiling, maar het bestuur wil in deze onzekere tijden de Son en Breugelse ondernemers niet lastigvallen. Zij denken dat ondernemers nu andere zaken aan het hoofd hebben. Het bestuur is zich terdege bewust van het inkomstenverlies voor de drie verenigingen. Dit besluit is ook besproken met de voorzitters van VV SBC, CV Krutjesrapers en JC De Oase.

Uiteindelijk is besloten de veiling voor 2020 af te blazen en er wordt nu geheel op volgend jaar gefocust. De veiling vindt dan plaats op zaterdag 17 april. De veiling wordt gehouden in de zaal van Café-Restaurant De Zwaan. Stichting Goederen- en dienstenveiling hoopt dan weer op een mooie veilingavond met een passende opbrengst voor de jeugd van de drie verenigingen.