Sandra Kuijpers
Sandra Kuijpers Foto: Sandra Kuijpers

Fotografe Sandra Kuijpers studeert af op fotovakschool

Aan de fotovakschool Eindhoven studeert de Son en Breugelse Sandra Kuijpers op 24 juni officieel af. Samen met haar studiegenoten Birgit van Beek, Brigitte Jansen, Diana Putters, Frédèrique Niewöhner, Karin Veenendaal, Lieke van Grinsven van Aarle en Raquelle van Gemert heeft zij 13 mei een akkoord gekregen om af te studeren. Sandra studeert af met project ‘Het laatste gevecht’; een reportage over het gevecht van de jonge moeder Zorana die haar dove dochter probeert terug te krijgen na een uithuisplaatsing.

Normaal gesproken wordt de driejarige opleiding Photographic Design afgesloten met een fysieke expositie. Dit is onder de huidige omstandigheden helaas niet mogelijk. Daarom vindt op donderdag 25 juni om 20.00 uur de officiële opening van de virtuele examenexpositie Photographic Design plaats op www.meetexpo.nl.

Op deze website kan iedereen nu al via de verschillende blogs en vlogs de voortgang volgen. Het geeft inzichten in het proces maar ook hoe het coronavirus de studenten dwingt tot het maken van andere keuzes en manieren van studeren en fotograferen. De HBO-studie Photographic Design draait om het vinden van je eigen fotografische handschrift. Je combineert vakmanschap met creativiteit en inspiratie waardoor je je ontwikkelt tot een autonoom denkend en werkend fotograaf. De examenseries zijn dan ook persoonlijk en heel verschillend van aard.