Marjolein in haar winkel
Marjolein in haar winkel Foto: Wil Feijen

Marjolein stopt met ‘Mooj voor kadoos’

Ben je op zoek naar een cadeau? Net even iets anders of net iets meer dan standaard? Een cadeau met een twist? Of een cadeau met een mooi verhaal erachter? Dan kun je nog tot en met de zomervakantie terecht bij de Son en Breugelse Marjolein Wouters, eigenaresse van Mooj voor kadoos, aan het 17 Septemberplein in Son en Breugel. Marjolein heeft besloten om rond die periode te stoppen met haar winkel. Na vijftien jaar met veel plezier in de winkel te hebben gestaan, wordt het tijd voor de volgende fase in haar leven.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Vijftien jaar geleden is de zestigplusser op de Nieuwstraat begonnen met haar winkel met luxe, originele en vooral niet-standaard cadeauartikelen. Zo is ook de naam van de winkel ontstaan. Geen standaard naam, maar net even iets extra’s: Mooj met een ‘j’. Na twee jaar kwam het pand aan het 17 Septemberplein vrij, waar zij nu alweer dertien jaar met veel passie haar winkel runt. Eerst samen met een collega, de laatste jaren alleen. “Dagelijks werk ik met veel enthousiasme. Ik geef graag advies en denk mee met de klant om het perfecte cadeau te vinden dat past bij de gelegenheid waarvoor het cadeau gezocht wordt. De kroon op mijn werk is als de klant tevreden de winkel verlaat”, glimlacht Marjolein.

Samen zoeken
Inmiddels heeft ze een vaste klantenkring opgebouwd. “Die ga ik zeker missen. Vooral de leuke gesprekken. Soms komen klanten naar de winkel voor een praatje of ze zijn op zoek naar een speciaal cadeau. Door te luisteren naar het verhaal zoek ik samen met de klant naar het juiste cadeau. En als ik het niet in de winkel heb, dan ga ik bij de leveranciers op zoek totdat ik het perfecte heb gevonden.” Marjolein struint graag haar vaste adressen af voor de mooiste artikelen. Alles wat in haar winkel staat heeft ze gezien, aangeraakt en beoordeeld op kwaliteit. “Ik wil alleen maar topproducten in de winkel. De kwaliteit moet in verhouding zijn met de prijs”, vertelt Marjolein enthousiast.

Gevoel
Marjolein heeft er bewust voor gekozen om alleen artikelen aan te bieden in haar winkel en niet via een webshop. Ze vertelt hierover: “Ik bestel nooit artikelen op internet omdat ik dan niet kan beoordelen of ik die aan mijn klanten wil verkopen. Het plaatje op internet kan nog zo mooi zijn, alsmede de omschrijving, maar daardoor mis ik wel het gevoel en enthousiasme dat ik moet hebben als ik iets inkoop voor de winkel.”

Cadeau kopen
Na vijftien jaar heeft Marjolein, met pijn in haar hart, besloten om rond de zomervakantie een punt achter haar carrière als onderneemster te zetten. “Met het oog op de toekomst heb ik besloten om te gaan stoppen met de winkel. Ik hoop dat iemand die wil overnemen, zodat ik als klant, én ook de andere klanten, kan blijven genieten van de mooie artikelen.” Mocht je nu nog op zoek zijn naar een leuk, origineel cadeau, kom dan naar Mooj voor kadoos. Marjolein: “Er zijn veel leuke aanbiedingen in de winkel en er is nu nog volop keus. Loop eens binnen, laat je verrassen door het aanbod en verwen jezelf met een ‘mooj kado’.”