Afbeelding
Foto: Ingezonden

Zangers gezocht voor Allerzielenconcert

Het jaarlijkse Allerzielenconcert zal wederom op 7 en 8 november in Nuenen en Valkenswaard plaatsvinden. Ditmaal met muziek voor koor en orkest van Beethoven rondom de herdenking van zijn 250e geboortedag. De muzikale leiding is in handen van dirigent Tom Suters.

Voor het projectkoor van circa 70 zangers zijn nog 30 zangers nodig in alle stemgroepen, met name tenoren. De repetities vinden plaats op vijf zaterdagen in de maanden september tot en met oktober. Kijk op de website voor alle informatie over het programma, repetitiedata, locaties en tijden en schrijf je voor 1 juli in via www.tomsuters.nl.

Ondanks corona toch aanmelden
Ook als je twijfelt vanwege de coronarisico’s nodigt Tom Suters je toch van harte uit om je aan te melden. Er wordt voorlopig allee van je verwacht dat je alle data vrijhoudt in je agenda. Je krijgt uiterlijk 1 september alsnog de mogelijkheid om definitief ja of nee te zeggen op basis van je eigen afweging van de coronarisico’s. Kijk op de website voor meer informatie over het coronabeleid.

Wat zijn de allerzielenconcerten?
De jaarlijkse Allerzielenconcerten worden sinds 2014 gegeven in het eerste weekend na 2 november (Allerzielen). De concerten staan onder leiding van dirigent Tom Suters en worden sinds 2018 begeleid door het Valkenswaards Kamerorkest. Het projectkoor ‘Lux Aeterna’ wordt elk jaar samengesteld uit amateur zangers en -zangeressen uit de regio ZO-Brabant maar ook (soms ver) daarbuiten. Kijk voor meer informatie over deelname en de concerten uit het verleden op www.tomsuters.nl.