Afbeelding
Foto: Ingezonden

Zwembad Son weer in beweging

Sinds 25 mei zijn de deuren weer geopend bij Zwembad Son, conform de aanpassingen vanuit het protocol ‘Verantwoord Zwemmen’. Zo zijn eerst het banenzwemmen en ABC-zwemmen begonnen, een week later volgden de groepslessen zoals Aquafit, Aquagym, Aquayoga- Aquasportief en AquaBootcamp. Vrijdag 5 juni is het Discozwemmen voor de jeugd weer van start gegaan.

“Wij beginnen onze draai weer te vinden”, aldus teamleidster en zwemjuf Simone van den Berk. “Doordat alles soepel verloopt is er ook weer ruimte voor zwemliefhebbers die met een los kaartje terecht kunnen.” Kortom, de enige veranderingen zijn het reserveren vooraf, de verplichte looproute en niet kunnen douchen achteraf. Verder wordt alles nog grondiger schoongemaakt, vanzelfsprekend de gebruikte materialen na iedere les en de kleedkamers na het verlaten van iedere bezoeker.

Tevens is er nu ook de mogelijkheid om met personen uit een huishouden of gezin in een baan te zwemmen. Zo wordt er per week geëvalueerd en gekeken naar de mogelijkheden, om zo steeds meer kleine beetjes ruimte te creëren.

Tot nu toe zijn de reacties erg positief en zijn de mensen dankbaar dat ze weer kunnen zwemmen. Dit geeft team Zwembad Son ook weer volop nieuwe energie en motivatie. “Fit & gezond blijven door middel van beweging draagt bij aan een sterker immuunsysteem. Net zoals het oppakken van een ritme en sociale contacten. Wij kunnen allemaal heel goed watertrappelen maar kunnen het hoofd niet alleen boven water houden. Wel kunnen wij garanderen dat wij het zwembezoek zo veilig en verantwoord mogelijk maken”, aldus Simone.