Blijft dit het beeld van het hertenkamp of gaat het in de nabije toekomst veranderen?
Blijft dit het beeld van het hertenkamp of gaat het in de nabije toekomst veranderen? Foto: MooiSonenBreugel

Wat zou u willen veranderen aan het hertenkamp?

De gemeente moet bezuinigen en één van de zaken waarop volgens het college zou kunnen worden bezuinigd is het hertenkamp in Son en Breugel. Al snel werd duidelijk dat de raad dit zeker geen onderwerp vond waarop bezuinigd moest worden; de raadsleden zijn dan ook voor het behoud van het hertenkamp.

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 2 juli vond een voltallige raad dat, nu het hertenkamp was gered van een bezuinigingsronde, het misschien tijd was om aan de inwoners te vragen wat zij zouden willen veranderen aan het huidige hertenkamp.

Zou het meer een kinderboerderij moeten worden, of misschien een educatief centrum? De raad was van mening dat de inwoners deze vragen het beste zouden kunnen beantwoorden. Ook DeMooiSonenBreugelKrant is benieuwd naar wat u graag veranderd zou willen zien aan het hertenkamp.

Mail uw idee naar redactie@demooisonenbreugelkrant.nl en wij geven u graag een podium om uw inbreng verder uit te leggen en natuurlijk zorgen wij ervoor dat alle ideeën bij de verantwoordelijke wethouder terechtkomen.

Via de email en via de Facebookpagina van deze krant zijn al reacties binnengekomen op de oproep ‘Wat zou jij willen veranderen aan het hertenkamp’. Uit de vele reacties blijkt dat inwoners het hertenkamp een warm hart toedragen. Sommigen zien wel aanvullingen en verbeterpunten, terwijl anderen het hertenkamp goed vinden zoals het nu is.

Dorpsgenoten stellen onder andere voor om bezoekuren in te stellen op woensdagmiddag en op zaterdag. Eventueel kan er dan ook educatie gegeven worden waar vrijwilligers kunnen meehelpen. Meer interactie, zoals bij de kerststal zou een aanrader zijn. Verder zou het hertenkamp toegankelijker gemaakt mogen worden, zodat het mogelijk wordt om de dieren te aaien. Bezoekers kunnen nu alleen kijken en de dieren voeren. Voor de allerkleinsten zouden er doorkijkgaten van plexiglas in het hekwerk gemaakt kunnen worden, zodat zij vanuit hun buggy of staand op de grond naar de dieren kunnen kijken. Over het gras in de weide dat continue wordt kaalgevreten door de dieren hebben dorpsgenoten ook een oplossing: deel de weide op een andere manier in zodat de dieren op bepaalde gedeeltes kunnen grazen waardoor andere gedeeltes rust krijgen en daar het gras weer kan aangroeien.

Kinderboerderij
Verder werd een behoorlijk aantal keer het voorstel ingestuurd om bij het hertenkamp een kinderboerderij te maken, eventueel kan er daarnaast een milieu-educatiecentrum bijgezet worden. Een kinderboerderij zou veel meer openheid geven voor de kleinere kinderen, op dit moment zien zij niet zoveel van de dieren in het hertenkamp. Een toevoeging op het voorstel om er een kinderboerderij erbij te maken is om de verzorging te laten doen door mensen van Zonhoven, zodat zij meer in de samenleving opgenomen worden. Behalve deze suggestie heeft een zeventienjarige dorpsgenoot gereageerd dat zij als vrijwilliger wel wil meehelpen als er een kinderboerderij bij het hertenkamp gerealiseerd gaat worden.