De auto die symbool staat voor de rondgang door het dorp en het avontuur op zoek naar bijzondere plaatsen en mensen
De auto die symbool staat voor de rondgang door het dorp en het avontuur op zoek naar bijzondere plaatsen en mensen Foto: Ingezonden

Jongeren maken ludieke commercial

Vanaf 24 Juli is Mediahuis JOUD – binnen het VWS-MDT-initiatief ‘Jongeren Aan Zet In Crisistijd’ en in samenwerking met de gemeente Son en Breugel – bezig met zo’n 14 jongeren tussen 12 en 18 jaar uit Son en Breugel. Dit onder de werktitel 'Volluk!'

Ze begeleiden de jongeren bij het maken van een ludieke commercial over ons mooie dorp. Hoe de commercial eruit gaat zien is nog geheim, want deze wordt in september tijdens een première-avond aan de inwoners van Son en Breugel gepresenteerd.

De jongeren zijn geweldig enthousiast aan de slag gegaan en hebben al een aantal sessies achter de rug in Jongerencentrum Oase en op straat, waarbij ze begeleid worden door ervaren programmamaker en TV-regisseur Egbert van Gool en zijn cameraman Frank van den Heuvel. De hitte van de afgelopen weken heeft ze niet weggehouden uit het gezellige, maar broeierige Oase.

De jongeren gaan alles zelf doen en invullen: van storyboards schrijven, programma logo’s maken, audioplannen maken, interviews voorbereiden en afnemen, camerawerk voorbereiden en uitvoeren, muziektracks produceren, tot montagewerk en nog veel meer.

Binnenkort gaan de echte opnames in de straten en bossen van Son en Breugel plaatsvinden. De jongeren kunnen niet wachten.