Familie Hendriks geniet van het kerstdiner in augustus
Familie Hendriks geniet van het kerstdiner in augustus Foto: Ingezonden

Kerstdiner onder tropische temperaturen

De Lions Club maakte het samen met Flavours Evenementen & Catering mogelijk om in augustus alsnog te genieten van een heerlijk kerstdiner dat door ziekte in het water was gevallen. Net voor Kerst 2019 werd Jac Hendriks opgenomen in het ziekenhuis met een acute alvleesklierontsteking als gevolg van een vastzittende galsteen. Daar kun je snel van herstellen, maar in Jac z’n geval ontstond de een na de andere complicatie waaronder twee levensbedreigende problemen. Begin mei kon Jac eindelijk thuis verder gaan herstellen na ruim vier maanden ziekenhuisopname.

Redacteur: Emmy Grit

Als gezin hadden ze enorm uitgekeken naar de Kerstdagen en alles was al in huis voor een heerlijk kerstdiner. Toen Jac doodziek in het ziekenhuis lag, is daar natuurlijk niks meer van gekomen. Zijn vrouw Esther vertelt: “Tussen Kerst en Oud en Nieuw zagen mijn dochter en ik ‘De Wensboom’ van de Lions Club in de bibliotheek staan. Het voelde goed om daar op een kaartje te schrijven dat we wensten dat we alsnog in goede gezondheid van een kerstdiner zouden mogen genieten. Zeker omdat Jac regelmatig zei dat hij wilde dat hij alles kon terugdraaien naar dat moment vóór Kerst.” Ze waren zo met herstel bezig dat het gezin er niet meer bij stil heeft gestaan dat die wens misschien wel eens uit zou kunnen komen. “We waren dan ook erg verrast toen de Lions Club aangaf dat de ze de wens graag in vervulling wilde laten gaan als Jac weer voldoende hersteld zou zijn. Toen het ziekenhuis in juli het sein op groen zette, was het contact snel gelegd en werd zoals beloofd een kerstdiner georganiseerd”, aldus Esther.

Alleen al het uitkijken naar het diner maakte het Jac, Esther en de kinderen Floor en Maaike al blij. Op dinsdag 18 augustus was het zover. Een heerlijk driegangendiner werd bezorgd. “We hadden zelf voor gezellige kerstversiering gezorgd en de heerlijke zomerse temperatuur maakte het mogelijk om buiten van dit kerstdiner te genieten.”

Het gezin bedankt de Lions Club en Flavours hartelijk voor het in vervulling te laten gaan van deze wens. De Lions Wensboom wil Flavours erg graag bedanken voor hun inzet. Na het horen van de wens waren zij gelijk bereid om hieraan mee te werken en heeft op eigen rekening een geweldig kerstdiner mogelijk gemaakt.

Afbeelding
Afbeelding