Een frisse duik in de Dommel tijdens het vlotvaren
Een frisse duik in de Dommel tijdens het vlotvaren Foto: Ingezonden

Scouting Mgr. Bekkersgroep sluit seizoen af met vlotvaren

Scouting Mgr. Bekkersgroep heeft zaterdag 22 augustus de Dommel getrotseerd en het seizoen afgesloten met vlotvaren. Op drie zelfgebouwde vlotten is de groep bij het Oranjeveld de Dommel opgegaan.

Op zaterdagochtend begon de leiding samen met de Scouts met het bouwen van de vlotten op het Oranjeveld. Door middel van touw, palen en tonnen werd er in minder dan twee uur drie mooie vlotten gebouwd. Nadat de Welpen in de middag waren aangesloten en er een kleine zeewaardigheidstest was uitgevoerd, kon de tocht beginnen.

Aangezien het lekker weer was konden de meeste kinderen en leiding de verleiding niet weerstaan om onderweg wat verkoeling te zoeken en een duik te nemen in de Dommel. Er werd gespetterd, met water gegooid en de vlotten werden tot hun uiterste gedreven tijdens het veelvuldig op- en afklimmen.

Na een woeste vaart van ongeveer twee uur kwamen alle vlotten heelhuids aan bij de eindbestemming, de recent gerenoveerde brug bij de Planetenlaan, daar stonden de ouders te wachten om de natte kroost weer op te halen.

Volgende week start het nieuwe seizoen van de Scouting met het overvliegen. Tijdens dat evenement staat er een grote hindernisbaan op het terrein en worden nieuwe kinderen welkom geheten met invliegen. Kinderen die oud genoeg zijn vliegen deze dag over naar het volgende speltak.