Jody Cath, Raad van Bestuur SWZ
Jody Cath, Raad van Bestuur SWZ Foto: Ingezonden

Nieuwe nieuwbouwplannen Zonhove en ontsluitingsweg bouwverkeer gepresenteerd

Vervolg voorpagina

Redacteur: Emmy Grit

Door deze wijzigingen moesten we beoordelen of dit nieuwe plan financieel haalbaar is, maar ook of de veiligheid en het groenbehoud gewaarborgd zijn, en het moet ook nog in de planning haalbaar zijn. De aannemer en het bouw- en adviesbureau zijn ook betrokken geweest om de haalbaarheid van de nieuwe plannen te toetsen. Inmiddels zijn er gesprekken geweest met de cliëntenraad en met de ondernemersraad; zij staan achter het plan dat nu is voorgesteld.” Om het plan verder te kunnen uitwerken worden bovenstaande aanpassingen nu ook besproken met de gemeente.”

Wat is model 5
In het eerste plan was het magazijn achteraan op het terrein gesitueerd. Nu wordt dit, met een tussenstap in het bouwplan, naar voren gehaald. Als tussenoplossing wordt gezocht naar een tijdelijke plek voor het magazijn elders op het terrein. Deze stap is nodig om tegemoet te komen aan de wens van de omwonenden om de ontsluitingsweg uiteindelijk via de Nieuwstraat te laten lopen. In de eindfase wordt het magazijn vooraan op het terrein gerealiseerd met daar bovenop het logeerhuis. De andere gebouwen blijven nagenoeg op dezelfde locatie zoals in het eerdere plan. De toegang vanuit de Nieuwstraat wordt anders ingericht én er komt een aparte ingang voor de Emiliusschool, zodat de veiligheid bij het halen en brengen van de leerlingen gewaarborgd is. Door deze wijzigingen kunnen het bouwverkeer en de leveranciers via een bouwweg en de nieuw aan te leggen ontsluitingsweg via de Nieuwstraat het terrein bereiken. Door model 5 vervallen de opties om een definitieve ontsluitingsweg te maken in de Antoon van de Venstraat, het bos bij de De Bontstraat en de Zandstraat.

Zeven jaar
Ondanks deze wijziging hoopt het bestuur dat ze nog steeds volgend jaar kunnen beginnen met de start van de werkzaamheden voor de nieuwbouw. Deze werkzaamheden zullen ongeveer zeven jaar in beslag nemen en zullen op bepaalde momenten ook overlast veroorzaken. Jody: “We hopen dat de overlast meevalt, maar dat weten we nu natuurlijk nog niet. Voor de omgeving willen we graag zo min mogelijk overlast veroorzaken.”

In gesprek blijven
“We merken dat Zonhove onderdeel is van Son en Breugel en dat omwonenden onze cliënten een warm hart toedragen. Dat doet ons goed en dat willen we zo houden; daarom willen wij graag in gesprek blijven met omwonenden en de vertegenwoordigers van de omliggende straten die samen de verschillende klankbordgroepen vormen. Wij streven naar open communicatie en transparant zijn naar de betrokkenen toe,” aldus Jody Cath.

Voorleggen
Het bestuur van Zonhove hoopt dat ze met model 5 aan de wensen van de omwonenden en de belangenbehartigers tegemoetkomen. Jody: “We zijn blij dat we model 5 kunnen voorleggen aan de klankbordgroep en de omwonenden. Donderdag 10 september is de klankbordgroep ingelicht en dinsdag 15 september werden de omwonenden ingelicht.

Artist Impression Parkwoningen zoals al eerder gepresenteerd
Artist Impression Beekwoningen zoals al eerder gepresenteerd
Artist Impression Boswoningen zoals al eerder gepresenteerd
Artist Impression Boerderij Komeet, D'n Tref zoals al eerder gepresenteerd