Miriam van der Smissen
Miriam van der Smissen Foto: Rode Kruis

Nieuwe voorzitter Rode Kruis Brabant-Zuidoost

Met ingang van 1 oktober is Miriam van der Smissen aangesteld als nieuwe voorzitter van het Rode Kruis district Brabant-Zuidoost.

Het Rode Kruis is de grootste vrijwilligersorganisatie ter wereld, gericht op het helpen van mensen in nood op basis van respect en medemenselijkheid. Dit doet het Rode Kruis in het buiten- en binnenland. In district Brabant-Zuidoost helpen zij bij een calamiteit zoals de Peelbrand, bij mensen die onwel geworden zijn bij een evenement of met hulp aan mensen om hun huis weer op orde te krijgen. Ook geeft het Rode Kruis voorlichting over veiligheid in en om het huis en verzorgen zij EHBO cursussen, want als je weet wat te doen ben je veiliger. Goed opgeleide vrijwilligers en een goede coördinatie zijn daarom van levensbelang.

“Met Miriam van der Smissen krijgt ons district een ervaren bestuurder”, zegt Mark van den Hove. Miriam heeft een brede bestuurlijke en toezichthoudende ervaring in het onderwijs en welzijn. Zij volgt Mark van den Hove op die de afgelopen 2 jaar voorzitter in het district was. Door zijn nieuwe baan in Den Haag is de functie als voorzitter niet meer te combineren.
Miriam van der Smissen: ‘Ik ben er trots op vrijwilliger te zijn bij zo’n prachtige organisatie. Als nieuwe voorzitter van het district Brabant-Zuidoost kijk ik er naar uit om met de vrijwilligers en de beroepskrachten verder te bouwen aan een sterk Rode Kruis. Dit doen wij 24 uur per dag samen met onze partners, zodat in tijden van nood niemand alleen hoeft te staan’.