Wouter signeert zijn boek in De Traverse
Wouter signeert zijn boek in De Traverse Foto: Wil Feijen

Thrillerschrijver Wouter Helders combineert fantasie met feiten

Voor liefhebbers van spannende boeken van Nederlandse bodem was het zaterdag 3 oktober een mooie dag. Wouter Helders, auteur van Sonse bodem en bekend van zijn spannende thrillers, kwam zijn laatstverschenen boek signeren bij kantoorboekhandel De Traverse in Son en Breugel.

Geschreven door: Maaike van Oosterhout

Afgelopen zaterdagochtend komt Wouter Helders met twee dozen boeken onder zijn arm boekhandel De Traverse binnen. Eigenlijk hadden ze bij De Traverse bedacht om hem in het kader van corona buiten een plek te geven - daar komen veel mensen voorbij - maar de regen zegt toch echt dat ze dat niet gaan doen. Midden in de winkel, aan de lees-koffie-goedegesprekkentafel, legt hij een paar stapels boeken neer en vraagt om een pen; klaar om alweer zijn vierde boek te signeren.

De titel is ‘Doodsengelen’ en gaat over geheim agent Sam die in Irak de missie heeft een Koerdische politicus te doden. Wat een eenvoudige eliminatie lijkt, blijkt slechts een puzzelstukje in een internationaal complot. Sam bevindt zich al snel in het middelpunt van een intrige die zich uitstrekt van het politieke pluche in Den Haag tot de onderwereld, en van de Iraakse bazaar tot aan Jeruzalem.

Wouter is als militair journalist voor het Ministerie van Defensie in meerdere uitzendgebieden geweest. Dat is de bron waaruit hij put voor zijn thrillers. Zijn rijke fantasie, in combinatie met feiten en realiteit, maakt dat zijn boeken zo goed ontvangen worden. Dat zal voor dit boek, dat vorige week verschenen is, niet anders zijn. Wouter komt uit Son en Breugel, kent veel mensen hier en dat maakt het extra leuk om te komen signeren. Ze komen bij hem aan tafel voor een gesigneerd exemplaar, een persoonlijk geschreven boodschap op de eerste pagina, maar vooral ook even voor een praatje.

Ondertussen draait de winkel gewoon door. De medewerkers werpen af en toe een kritische blik of men wel netjes afstand houdt, en ja, dat doet men.