Afbeelding
Foto: Ingezonden

Lezing Positief Opvoeden

Ieder kind is uniek, daarom is er ook niet één manier van opvoeden, maar dat maakt het niet eenvoudiger. Een kind dat steevast een driftbui krijgt in de supermarkt. Een kind dat regelmatig 's avonds niet wil slapen. Een kind dat eenvoudigweg niet luistert. Waardoor jij net iets te vaak boos bent. Je wilt zo graag gewoon zonder problemen de dag doorkomen en kunnen genieten van elkaar. Maar op de een of andere manier is dat niet hoe het loopt. Je denkt, dit moet toch makkelijker kunnen?

Je bent niet de enige, een op de vijf van de ouders in Son en Breugel ervaart stress door de opvoeding. In Nederland maakt ruim een kwart van de ouders zich zorgen over de opvoeding, het gedrag of de ontwikkeling van hun kinderen. Ook vindt meer dan de helft het ouderschap moeilijker dan gedacht.

Op vrijdagavond 9 oktober om 19.30 uur, in de Week van de Opvoeding, organiseert het Ouder-Café in de bibliotheek Son en Breugel een lezing rondom positief opvoeden. Positief opvoeden kan jou helpen het gedrag van je kind beter te leren begrijpen, waardoor je met moeilijke situaties gemakkelijker kunt omgaan.

Verschillende professionals zullen deze avond hun expertise op het gebied van opvoeden delen. Appel Lee, maatschappelijk werkster bij de LEVGroep zoomt in op Triple P: positief opvoeden, hoe maak je het opvoeden van kinderen een stukje makkelijker? Anneke van de Waterbeemd, jeugdverpleegkundige bij de GGD Brabant-Zuidoost, vertelt over ochtend- en avondrituelen en hoe je na kunt streven wat je als ouder belangrijk vindt. Christel Lubse vertelt over hoe je positief kunt opvoeden vanuit ontspanning. Marieke Schoenmakers, jongerenwerker bij de LEVGroep gaat in op Positieve vrijetijdsbesteding en wat Steunouder voor u kan betekenen.

Daarnaast is het Ouder-Café de plek waarbij ontmoeting en uitwisseling van kennis tussen ouders, centraal staat. Bibliotheek Dommeldal, vestiging Son en Breugel organiseert het Ouder-Café in samenwerking met de LEVGroep Son en Breugel, Korein en GGD Brabant-Zuidoost. Vier keer per jaar organiseren zij samen lezingen en workshops rondom opvoeding en ouderschap.


Kosten voor deze lezing bedraagt vijf euro en op vertoon van een geldige biebpas drie euro. Aanmelden via: www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten.