Woonstichting ‘thuis voor de tweede keer op rij beste werkgever

En daar zijn ze bij ‘thuis hartstikke trots op. In maart was de uitslag al bekend en kon ‘thuis zich, voor de tweede keer op rij, beste werkgever in de corporatiebranche 2019-2020 noemen. Maar dat was toen in maart van ondergeschikt belang, ook ‘thuis was vol aan de gang met de eerste golf van corona.

Toen in maart corona ons land overspoelde werden er direct maatregelen getroffen. Het allerbelangrijkste was op dat moment dat de huurders en woningzoekenden veilig werden geholpen. Maar ook een veilige werkomgeving voor de medewerkers had prioriteit. ‘thuis wilde weten wat de (oudere) huurders nodig hadden en zijn dus gaan bellen met deze huurders. Samen met maatschappelijke partners werden er acties uitgezet voor de huurders die hulp nodig hadden.

Het kantoor werd aangepast naar een veilige werkomgeving voor medewerkers en een omgeving waar klanten (op afspraak) veilig konden worden ontvangen. Thuiswerken werd gefaciliteerd door alle medewerkers te voorzien van een laptop. De werkwijzen werden aangepast. Zo wordt bij vertrek een woning digitaal opgeleverd. En zijn er afspraken gemaakt in de regio om mensen niet uit te zetten als ze in de financiële problemen kwamen door corona.

Zo lang als het nodig is zal er op deze manier worden gewerkt. De toekomst is nog steeds onzeker maar ‘thuis is erop voorbereid. Een tweede coronagolf houdt het land in spanning. Hoelang gaat het duren? Wat betekent het voor een organisatie als ‘thuis? Ook bij ’thuis vinden ze het spannend wat er nog gaat komen.

Maar ze zijn erop voorbereid door het aanpassen van de werkwijzen. Klanten kunnen veilig geholpen worden en er is een veilige werkomgeving voor medewerkers.

’thuis verhuurt ruim 10.000 woningen in de gemeenten Best, Son en Breugel, Eindhoven, Veldhoven en Waalre. Het bieden van duurzame, betaalbare woningen staat bij ‘thuis centraal. Voor duurzaamheid werken zij vanuit de principes van The Natural Step. Kijk voor meer informatie over ’thuis en haar duurzaamheidsambities op www.mijn-thuis.nl

De verkiezing is een onafhankelijk keurmerk uitgereikt door Effectory en alleen te verdienen door een goede beoordeling van de eigen medewerkers. In totaal beoordeelden 500.000 medewerkers hun werkgever. Kijk voor meer informatie op: www.effectory.nl

Meer informatie over ‘thuis vindt u op www.mijn-thuis.nl