De blokhut werd omgetoverd  tot een indoor apenkooibaan
De blokhut werd omgetoverd tot een indoor apenkooibaan Foto: Ingezonden

Scouting Mgr. Bekkersgroep houdt succesvolle Kids Survival Day

Scouting Mgr. Bekkersgroep heeft zaterdag 3 oktober voor de zevende keer de Kids Survival Day gehouden. Normaal gesproken een dag georganiseerd voor alle kinderen uit Son en Breugel, maar om te voldoen aan de richtlijnen was deze editie alleen toegankelijk voor eigen leden.

Tijdens de Kids Survival Day werden de kinderen uitgedaagd om mee te doen met een aantal gave programma’s. Er was voor elk wat leuks bedacht en daarbij mochten de kinderen zelf kiezen waar ze aan mee wilde doen.

De bedoeling was eigenlijk om buiten op het terrein van de Scouting, langs de vijver aan de Europalaan, allerlei gave dingen te doen. Maar vanwege het slechte weer moesten er een aantal programma’s gewijzigd worden. Onder andere de tokkelbaan, die normaal altijd erg populair is, kon daardoor niet worden opgezet.

Om er toch een uitdagende dag van te maken had de groep op het laatste moment de gehele blokhut verbouwd en een heuse indoor apenkooibaan gemaakt. Deze baan begon in de hal en liep via twee deuropeningen door naar het Welpen- en Scoutslokaal. Verder bestond het uit alle onderdelen die bij een apenkooibaan horen, zo was er een zwiertouw, kon er hoog van de grond gelopen worden via de loopbrug en waren er voor de tikkers genoeg mogelijkheden om de deelnemers in de sluiten.

Voor de kinderen die na wat intensieve potjes apenkooi wilden bijkomen waren er ook wat rustigere spelletjes. Zo was het mogelijk om je eigen spijkerschilderij te maken door je fantasie te gebruiken of aan de hand van wat voorbeelden iets na te maken. Ook was het mogelijk om met grote stukken karton, wieltjes en saté prikkers allerlei dingen te knutselen, bijvoorbeeld een huis of een auto.

Een echt typisch scoutingprogramma mocht niet ontbreken op deze dag en het was dan ook mogelijk om je eigen pizza te maken door zelf je ingrediënten te kiezen en deze op de pizzabodem te leggen. Vervolgens werd deze buiten in zelfgemaakte houtovens gebakken. En lekker dat ze waren!

Uiteindelijk was het ondanks het weer een geweldige en leuke dag en hoopt de Scouting deze dag volgend jaar weer te kunnen doen met alle kinderen uit Son en Breugel.