Vanuit de huiskamer biertjes proeven tijdens de online bierproeverij
Vanuit de huiskamer biertjes proeven tijdens de online bierproeverij Foto:

Succesvolle online bierproeverij

De eerste online bierproeverij van café-restaurant De Zwaan werd vrijdag 23 oktober gehouden. In totaal hadden 178 teams zich ingeschreven voor deze online happening. Max Neervoort was een van de deelnemers.

Redacteur: Emmy Grit

Van tevoren moest het bierpakket afgehaald worden bij De Zwaan, zodat er op tijd begonnen kon worden. Het programma begon om 20.00 uur. Max: “In het bierpakket zaten vijf speciaalbieren, koude snacks en bierglazen. Geen van deze speciaalbieren had ik ooit gedronken. De vijf bieren hadden allemaal een verschillend alcoholpercentage en de volgorde van drinken was zodanig dat in de loop van de avond het percentage steeds hoger werd.”

Quiz en warme snacks
Bij alle speciaalbieren die werden gedronken werd er een korte, maar interessante uitleg over het biertje gegeven. “Tijdens deze online bierproeverij werd er ook nog een quiz gehouden. De vragen gingen uiteraard over bier, maar er zaten ook wat algemene vragen tussen, en er was nog een leuke muziekbingo. Iedere deelnemer had thuis een bingokaart liggen; op de tv werden er dan liedjes afgespeeld en zo kon er dus een volle bingokaart gescoord worden.” Tijdens deze avond werden de deelnemers verrast met warme snacks. Het programma van de online bierproeverij was rond 23.00 uur afgelopen. “Het was een zeer leuke en geslaagde avond en als dit weer georganiseerd wordt, ga ik zeker nog een keer meedoen”, zegt Max vastbesloten.