Als alles anders wordt

Son en Breugel is een gastvrij dorp; eerst waren het inwoners uit andere steden in Nederland die een woning betrokken in Son en Breugel, maar nu zijn het ook mensen uit andere landen die een woning krijgen toegewezen in ons dorp.

De meesten doen dit uit vrije keuze, uit liefde, vanwege een baan, of het is gewoon een bewuste keuze in hun leven die ze tot inwoner van Son en Breugel maakt. Er zijn er echter ook die niet bewust gekozen hebben voor ons dorp, maar die hebben vaak wel een andere keuze gemaakt: die van veilig of onveilig, en soms van leven of dood. Zij vluchtten uit het land waar ze geboren zijn en waar ze een toekomst hadden, en waar familie en vrienden dichtbij waren.

Erkam Halis is samen met zijn vrouw en kind gevlucht en woont nu in Son en Breugel.

Vanaf nu kunt het verhaal van Erkam lezen in deze krant. In een maandelijkse rubriek neemt hij de lezer mee in zijn wereld en de reis (vlucht) die hij maakte vanuit zijn vaderland naar een onzeker, maar in zijn ogen beter leven voor zijn gezin; een leven in veiligheid zonder dreiging. Je bent doodsbang in je eigen land, zo bang dat je een levensgevaarlijk groot risico neemt voor jezelf, maar vooral voor diegenen van wie je veel houdt.

Lees hieronder het eerste verhaal van Erkam.