Geen wegwerpmondkapje maar een wasbare mondkapje voor de minima
Geen wegwerpmondkapje maar een wasbare mondkapje voor de minima Foto: ©pixabay

Gratis mondkapjes voor inwoners met laag inkomen

De gemeente Son en Breugel stuurt deze week inwoners met een laag inkomen gratis vijf wasbare mondkapjes. De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen zich aan de coronamaatregelen houdt. De inwoners ontvangen daarbij informatie over het gebruik en het wassen van het mondkapje.

“Het is belangrijk dat iedereen zich aan de maatregelen houdt in de strijd tegen het coronavirus. Maar, dan moet je het wel kúnnen. Er zijn mensen in onze gemeente voor wie het kopen van mondkapjes stevig aantikt in de huishoudportemonnee. Door het verstrekken van gratis mondkapjes aan minima helpen we hen, zodat ook zij zich aan de maatregelen kunnen houden zonder daar andere dingen voor te hoeven laten. De mondkapjes zijn wasbaar zodat ze langere tijd meegaan. Het is daarmee ook een duurzame keuze.” aldus wethouder Paul van Liempd.

Geen mondkapjes ontvangen?
Inwoners met een laag inkomen die geen mondkapjes ontvangen hebben, kunnen een mail sturen naar services@sonenbreugel.nl. Vermeld daarbij het aantal mondkapjes en het adres.

Lees waar een mondkapje verplicht is en kijk voor meer informatie over mondkapjes en het gebruik ervan op www.rijksoverheid.nl/mondkapjes.