Net zoals in het voorjaar werkt Bibliotheek Dommeldal met een afhaalservice
Net zoals in het voorjaar werkt Bibliotheek Dommeldal met een afhaalservice Foto:

Afhaalservice in Bibliotheek Dommeldal

Het kabinet heeft dinsdagavond 3 november laten weten aanvullende maatregelen te nemen in de aanpak van het coronavirus, waaronder de sluiting van alle bibliotheken. Alle vestigingen en Bibliotheekpunten van Bibliotheek Dommeldal zijn derhalve gesloten vanaf donderdag 5 november tot en met donderdag 19 november.

Bibliotheek Dommeldal heeft tijdens de eerste lockdownperiode een passende manier gevonden om bibliotheekleden met fysieke boeken van dienst te zijn door middel van de Afhaalservice. Daarom biedt de Bibliotheek met ingang van maandag 9 november deze service weer aan.

Hoe werkt de Afhaalservice?
Online kun je boeken reserveren, die in jouw vestiging beschikbaar staan. Je haalt ze vervolgens af, nadat je per e-mailbericht hebt gehad dat de titels voor je klaar staan. De dag nadat je dit bericht hebt gehad, kun je het tasje komen ophalen. De door jou gereserveerde boeken worden meteen op de lenerspas geregistreerd, zodat de pas bij het afhalen niet meegenomen hoeft te worden. Misschien staat er nog een bedrag open? Betaal dit dan eerst via Ideal, anders kan de aanvraag niet verwerkt worden. Tasjes kunnen van maandag t/m vrijdag (dus niet op zaterdag) ’s-middags tussen 14.00 uur en 17.00 uur opgehaald worden en blijven een week staan. Niet opgehaalde tasjes worden na een week weggehaald. Mensen wordt gevraagd om alleen te komen en direct daarna weer naar huis te gaan. Je kunt alleen boeken reserveren in de vestiging waar je ze ook ophaalt. Let op: het reserveren en lenen van tijdschriften is niet mogelijk.

Veiligheid voorop
De veiligheid van bezoekers en medewerkers staat voorop. We houden ons strikt aan de richtlijnen van het RIVM. Het afhalen gaat daarom contactloos. Onze medewerkers vullen een tas met de aangevraagde boeken en zetten die klaar, op een afgesproken plek, met je naam erop.

Uitleentermijn
Angst voor boetes is niet nodig want de uitleentermijnen worden verlengd voor iedereen. Maar heb je je boeken uit dan is het toch fijn, voor de volgende lener, als je de boeken even terugbrengt via de buitenbus.

Wil je nog iets vragen? Mail dan naar afhaalservice@Bibliotheekdommeldal.nl of bel naar 040-2862805.

Natuurlijk blijft ook de onlinebibliotheek open. Je hoeft dus nooit zonder boeken te zitten.