Coronaproof de bal uit de hole halen zonder de vlag aan te raken
Coronaproof de bal uit de hole halen zonder de vlag aan te raken Foto: Ingezonden

Aantal leden neemt toe bij Golf Son

Sinds de intrede van de gedeeltelijke lockdown zijn veel sporten niet meer mogelijk. Regel is dat slechts twee personen in elkaars gezelschap mogen vertoeven. En dat geldt dus ook voor zowel binnen- als buitensporten. Dus geen amateurvoetbal, geen hockey, geen basketbal, etc. Enkele sporten zijn wel mogelijk. Te denken valt aan tennis, maar zeker ook aan golf.

En dat is te merken aan het aantal leden. Landelijk is er een toename van het aantal golfers en dat geldt ook voor Golfclub Son. Er is een toename van zowel het aantal leden als van het aantal gastspelers (greenfeeërs). Begrijpelijk want coronaproof golfen is geen enkel probleem en biedt belangstellenden de mogelijkheid om in coronatijd te blijven sporten.

Een aantal regels moet in acht worden genomen. Op de website van de golfclub moet een starttijd gereserveerd worden. Dit voorkomt dat te veel spelers op de baan zijn. De flight mag uit maximaal 2 personen bestaan en er zijn looproutes op de baan. Er bestaat geen sport waar het bewaren van 1,5 meter afstand zo gemakkelijk is als bij het golfen. Veiliger kan niet. Bovendien speelt alles zich buiten af. Ventilatie in overvloed.

Om te voorkomen dat de vlag telkens wordt aangeraakt om de bal uit de hole te halen is een hefboommechanisme ontwikkeld waarmee je met de golfclub de bal kunt “opwippen” en oprapen. En om iedereen aan zijn trekken te laten komen, mogen maximaal 9 holes gelopen worden. Daarmee ben je in Son anderhalf uur sportief, veilig in de buitenlucht aan het sporten. Vooralsnog geen koffie of een biertje in het clubhuis, maar die tijd komt ongetwijfeld weer.