De vleermuizen zijn verhuisd

In het verleden had ik al een paar keer bij de gemeente geïnformeerd wanneer de Ockhuizenweg opgeknapt zou worden. Die verkeerd al jaren in belabberde staat, mijns inziens, gevaarlijke staat.

In februari 2020 verscheen een artikel met foto in DeMooiSonenBreugelKrant dat de weg medio 2020 aangepakt zou worden. Wel moest dan het verkeer tijdelijk gebruik maken van de Bijenlaan, die na de opknapbeurt van de Ockhuizenweg afgesloten zou worden voor vrachtverkeer. Mooi was mijn reactie; hebben mijn contacten toch zin gehad.

Het is inmiddels eind 2020 en van opknappen is nog niks te zien. Links en rechts worden fietspaden, wegen en trottoirs aangepakt. Goeie zaak. Dus was het weer eens tijd om contact met de gemeente te zoeken, aldus geschiedde.

Vrijdag 20 november belde een medewerker van de gemeente dat het opknappen voorlopig niet gaat gebeuren. Reden: Er schijnen vleermuizen te wonen en dus moet er eerst een oplossing voor die beestjes komen. Die beesten zijn eerst uit de kerk verjaagd en de futuristische toren in het Vroonhovenpark zijn ze met zijn allen voorbijgevlogen (iets wat ik me wel voor kan stellen als ik vleermuis was), maar nu zitten ze dus de opknapbeurt van de Ockhuizenweg in de weg. De medewerker kon niet precies zeggen wanneer het dan wel zou gaan gebeuren.

Dus bij alle opknapbeurten die de laatste tijd gepleegd zijn, ik noem maar enkele voorbeelden, zoals het fietspad langs de Bestseweg, het paadje op het einde van de Koekoeklaan, het pad achter de Heemskerklaan, de Hoogstraat en het fietspad langs de Planetenlaan, nergens vleermuizen waarschijnlijk.

Het kan verkeren.
M. Sanders
Son en Breugel