Jan van den Hurk
Jan van den Hurk Foto:

In memoriam

Jan is niet meer

Op zaterdag 21 november is Jan van den Hurk overleden. Jan was één van de mensen achter de Facebookpagina ‘Herinner je Son en Breugel’. Hij voorzag de pagina regelmatig van foto’s van lang geleden, gemaakt in zijn geliefde Son en Breugel. Tevens plaatste hij er wel eens een bericht of een mening op die hij had of een recentelijk voorval dat hem bezighield, maar altijd ging het om Son en Breugel.

Voor mij was Jan de vraagbaak als het om Son en Breugel ging. Als Jan weer ‘on the road’ was met zijn scootmobiel, kwam hij altijd wel even langs op ons kantoor, of we zagen elkaar ergens in het dorp. We spraken elkaar nooit lang, want Jan was altijd onderweg, zo leek het. Maar in de gesprekken deelde hij met mij zijn kennis over ons dorp en de inwoners. Jan wist als geen ander hoe het vroeger was, maar kon ook de link van vroeger naar nu leggen, vaak op humoristische wijze.

Zo ontstonden vaak verhalen en ideeën die later uitgewerkt in onze krant stonden. Natuurlijk blijven er verhalen komen, ook zonder Jan, maar een gemis zal het wel zijn. Ik zal zijn kennis van het verleden en zijn droge humor missen, net als de man zelf.

Bedankt Jan dat ik je tegenkwam en dat jij toen stopte voor ons eerste gesprek.

Adrie Neervoort
DeMooiSonenBreugelKrant