De leerlingen van De Sonnewijzer keken online naar Sinterklaas
De leerlingen van De Sonnewijzer keken online naar Sinterklaas Foto: Ingezonden

Sinterklaasfeest op basisschool De Sonnewijzer

Vol spanning volgden de leerlingen in de groepen 1 tot en met 4 het Sinterklaasjournaal! Van Zwalk hadden we nog nooit gehoord en hoewel er goed gezocht is, konden we het niet vinden op de kaart. Grote opluchting toen Sinterklaas toch op tijd aankwam in Nederland en meteen duidelijkheid gaf. “Ik werk thuis!” zei Sinterklaas.

De leerlingen hebben de aankomst van Sint in La Sonnerie allemaal online kunnen zien en ze waren erg verrast met de snoepzakken die de pieten voor de schooldeur hadden gelegd. Er zat voor elke groep ook een gedicht bij van Sinterklaas! Helaas kon onze school niet op de traditionele manier worden versierd, dus vroeg hij hulp aan de kinderen. Heel enthousiast hebben alle leerlingen (samen met de leerkrachten en Korein medewerkers) geholpen met het maken van slingers, knutselwerkjes en tekeningen waarmee er een gezellige sfeer in school kwam. Ook de Gluurpietjes verschenen op de ramen.

In het gedicht had Sint nog een vraag voor alle kleuters. Hij verveelde zich behoorlijk nu hij thuis werkte en hij vroeg de kinderen of ze nog leuke spelletjes wisten voor hem en voor de pieten. De afgelopen weken hebben alle kleuters hard gewerkt. Er is een heuse spelletjeswinkel gekomen en speciaal voor Sint hebben ze een memory- en kwartetspel gemaakt. Ook hebben de kinderen online Bingo gespeeld met Sint en iedereen had prijs.

Op 4 december kwamen de leerlingen als pietjes, Sinterklazen en zelfs als Ozosnel naar school. Vol verwachting zaten ze allemaal te wachten op Sinterklaas. Er was door Stichting Sint-Nicolaascomité Son en Breugel en Foolen Audio & Light een online verbinding geregeld. Vanuit zijn werkkamer verschenen de Sint en twee pieten op het digibord en iedereen begon te zingen en te zwaaien. Ook de peuters van Korein waren erbij. Alle groepen hebben opgetreden. De kinderen beeldden een liedje uit en Sinterklaas en de pieten moesten raden welk liedje het was. Daarna werd er natuurlijk door iedereen gezongen. De feestvreugde werd helemaal groot toen bleek dat de Rekenpiet ’s nachts op school was geweest en voor alle leerlingen een pakje en een zakje pepernoten klaar had gelegd.

Ondertussen waren de leerlingen in de groepen 5 tot en met 8 begonnen aan de surprise! Prachtige creaties en persoonlijke gedichten waren met zorg en aandacht voor elkaar gemaakt. Onze eigen Dieuwertje Blok uit groep 4 heeft Sinterklaas heel hartelijk bedankt voor het kijken naar de optredens.