Afbeelding
Foto: Ingezonden

Kerstpakkettenactie weer van start

Voordat december in zicht is, maakt de commissie van de gezamenlijke kerken zich al gereed voor de kerstpakkettenactie. Helaas zag de commissie zich dit jaar genoodzaakt om door corona de bekende werkwijze aan te passen. Er zijn veel dorpsgenoten, die zo’n extraatje goed kunnen gebruiken, dus werd er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de actie doorgang kon vinden.

Er was een aantal zaken waar de organisatie tegenaan liep door de huidige pandemie. De actie kan natuurlijk alleen doorgaan als alles veilig geregeld is voor de vrijwilligers. Veel van hen zitten in de kwetsbare leeftijdsgroep. De organisatie is erg blij dat ook dit jaar weer voldoende vrijwilligers hun hulp toegezegd hebben.

Het parochiecentrum van St. Petrus Banden is niet groot genoeg om 1,5 meter afstand te kunnen houden. Gelukkig is er een nieuwe locatie gevonden in de protestantse kerk aan de Zandstraat 26 in Son.

Een plan de campagne werd in de afgelopen maanden gemaakt, waarmee gekeken is naar hoe de 1,5 meter gewaarborgd kon worden, hoe mensen veilig in de gelegenheid gesteld konden worden om producten te brengen en hoe de loopbewegingen zoveel mogelijk beperkt konden worden. Een plaatselijke supermarkt heeft goed meegedacht hoe de benodigde boodschappen coronaproof gedaan kunnen worden. Uiteraard zijn de landelijke richtlijnen steeds leidraad geweest.

Na herhaaldelijk beraad en doordat er duidelijke afspraken zijn gemaakt heeft de organisatie er gelukkig voor kunnen kiezen de actie door te laten gaan. En natuurlijk zijn ze zoals andere jaren afhankelijk van uw inbreng. U kunt uw bijdrage leveren door het brengen van uw eigen kerstpakket, losse boodschappen of een financiële bijdrage. Vanwege de maatregelen zal uw gift bij de voordeur van de kerk in ontvangst genomen worden. Daarna zorgen de vrijwilligers ervoor, dat de pakketten ingepakt worden en bij de juiste adressen worden aangeboden.

Er worden geen producten aangenomen die over de uiterste houdbaarheidsdatum zijn en ook geen producten die open zijn gemaakt.

Inleveradres, data en tijden
Protestantse kerk, Zandstraat 26 in Son en Breugel
14 tot en met 17 december: van 10.00 tot 12.00 uur
18, 19, 21 en 22 december: van 09.00 tot 16.00 uur, dus niet op 23 december in tegenstelling tot eerder bericht.