Bestuursleden KVB brengen kerstpakketjes naar hun leden

Het jaar 2020 is voor iedereen een vreemd en voor velen ook een moeilijk jaar geweest. Ook de leden van de Katholieke Vrouwen Beweging (KVB) kregen elkaar dit jaar in verband met het COVID-19 virus maar weinig te zien. De leden misten het onderlinge contact en de gezellige activiteiten die het bestuur ieder jaar voor hen organiseert. Iedere activiteit begint altijd met gezellig even bijkletsen onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers. Dit jaar was dat door het coronavirus bijna niet mogelijk.

Afgezien van wat activiteiten aan het begin van het jaar en in de zomer een gezellig samenzijn op corona-afstand op een terras, moest de rest van het geplande programma worden afgeblazen. Het bestuur stak in de zomer de leden al een keer een hart onder de riem door hen allemaal een bloemetje te brengen. Deze maand stond de kerstviering op het programma, maar helaas kon ook deze activiteit niet doorgaan. Het bestuur wilde het jaar niet afsluiten zonder met ieder lid een persoonlijk babbeltje te maken. Men had bij 't Sons Bakhuys een kerstpakketje, gevuld met lekkernijen, laten maken. Ieder bestuurslid bracht in haar eigen wijk de kerstpakketjes naar de leden toe en informeerde meteen hoe het met de vrouwen ging. Een praatje aan de voordeur als schrale troost voor de gemiste gezelligheid, maar het werd desalniettemin door de leden erg op prijs gesteld.

Alhoewel het bestuur al druk bezig is met het programma voor 2021 blijft het koffiedik kijken op welke termijn de activiteiten weer hervat kunnen worden. Voor nu rest de KVB niets anders dan eenieder fijne feestdagen en vooral een gezond 2021 toe te wensen.