De kerstattenties zijn bezorgd bij de vele vrijwilligers
De kerstattenties zijn bezorgd bij de vele vrijwilligers Foto:

Kerstattentie voor vrijwilligers LEVgroep

De honderd vrijwilligers die actief zijn bij projecten en diensten van LEV Son en Breugel kregen afgelopen week thuis hun kerstattentie. Er moest snel geschakeld worden, want een pick-up point wat eigenlijk de bedoeling was, nam plaats voor een persoonlijke bezorgdienst aan huis gezien de aangescherpte maatregelen rondom COVID-19.

De vrijwilligers kregen thuis hun attentie met iets lekkers en daar, waar de vrijwilligers thuis waren, werd een deurpraatje gevoerd. Ondanks dat door de coronamaatregelen veel stilligt, ligt veel vrijwilligerswerk niet stil. Wekelijks hebben bijvoorbeeld maatschappelijk begeleiders bij vluchtelingenwerk en matchmentoren hun contacten met gezinnen en jongeren. Uiteraard met in acht nemen van de omgangsregels. De oudere vrijwilligers betrokken bij bijvoorbeeld het huiskamerproject voor senioren hebben geen groepsbijeenkomsten, maar bezoeken en bellen wel hun deelnemers op leeftijd.

De rol van de vrijwilligers is erg belangrijk, zeker nu in deze bijzondere tijd. De afgelopen periode heeft LEV al eerder de vrijwilligers wat gebracht, als blijk van waardering en dat er aan ze gedacht wordt.