Schenk elkaar wat extra aandacht: gemeente stelt geld beschikbaar

Iedereen hoopte dat ze Kerst en de jaarwisseling weer met familie en vrienden zouden kunnen vieren! De realiteit is helaas anders. Men is vooral thuis en viert de feestdagen dit jaar gedwongen in kleine kring. Voor sommigen is die kring wel heel klein; zij zijn alleen, voelen zich misschien wel eenzaam of hebben het gevoel dat ze er niet bij horen. Zij kunnen juist tijdens deze lockdown wat extra aandacht gebruiken. Een klein gebaar naar elkaar kan al zo waardevol zijn.

De gemeente stelt jaarlijks geld beschikbaar om activiteiten in de buurt te ondersteunen die mensen samenbrengen, zoals een barbecue of ander evenement. Dat geld is dit jaar als gevolg van alle beperkingen grotendeels niet besteed. De gemeenteraad heeft daarom op aangeven van DorpsVISIE unaniem besloten dat geld nu beschikbaar te stellen voor iedereen in Son en Breugel die een goed idee heeft om een beetje warmte, contact en licht te delen met anderen in de eigen buurt of binnen de gemeente. Uiteraard moet dat gebaar wel passen binnen de coronamaatregelen. Verder zijn er geen strikte regels. Wel wordt er bij de toekenning van het geld rekening mee gehouden dat er in totaal zoveel mogelijk mensen in een zo groot mogelijk deel van de gemeente Son en Breugel worden bereikt.

Heeft u een goed idee om uw buren een hart onder de riem te steken of ouderen in uw buurt een beetje extra te steunen? Om eenzaamheid even te verlichten? En kan de gemeente u daarbij met een bijdrage helpen? Stuur uw idee dan naar: evenementen@sonenbreugel.nl.