Dorpsgenoten worden in het zonnetje gezet

Vervolg voorpagina

Voordat ’s middags de zakken oliebollen werden uitgedeeld aan de honderd uitgekozen dorpsgenoten, werden eerst het personeel en de bewoners van Zonhove en Berkenstaete getrakteerd op oliebollen.

De oliebollen werden op 31 december uitgedeeld door burgemeester Hans Gaillard, de wethouders Jos de Bruin, John Frenken, Jan Boersma en Paul van Liempd, griffier Frans den Hengst, gemeentesecretaris Rien Schalkx en enkele leden van de jeugdgemeenteraad. In de middag gingen ze op bezoek bij de mensen die aangemeld waren. Sommige inwoners waren totaal verrast en moesten even bijkomen van de schrik, anderen lieten het gelaten over zich heen komen. De redactie van DeMooiSonenBreugelKrant liep een rondje mee met burgemeester Gaillard tijdens het uitreiken van de zakken met oliebollen.

Enkele reacties
Doortje en Hendrik van Nuland kregen een zak met oliebollen uitgereikt door jeugdgemeenteraadslid Luc van Gerven en burgemeester Gaillard: “Wij zijn op 31 december altijd bij de kiosk aanwezig. Dit jaar is het dus anders, en het is een mooie verrassing dat de burgemeester nu bij ons aan de deur staat.” De familie Van Nuland heeft een zwaar jaar achter de rug met veel sterfgevallen in beide families. Ze vinden het een heel mooi initiatief van de gemeente. Petra Kersten vindt het ‘een zonnestraaltje’ in de donkere dagen van het einde van het jaar. “Ik heb niet zo’n fijn jaar gehad, dus dan is dit een mooie opsteker”, aldus Petra.

Josje van de Molengraft had er totaal niet op gerekend dat zij een zak oliebollen overhandigd zou krijgen: “Ik was er niet op voorbereid, dus de verrassing is des te groter. Ik waardeer het enorm dat ik ben aangemeld voor deze actie.”

Meneer Post deed de deur open en herkende de burgemeester niet meteen. Hij was wel verrast dat hij en zijn vrouw aangemeld waren: “Het is een erg leuk gebaar dat de gemeente dit doet. Het doet ons goed dat er mensen zijn die aan ons denken.” Mevrouw Van Lierop maakte de deur open en gaf meteen aan dat ze het fijn vond dat ze bezoek kreeg, ondanks dat het bezoek wel buiten bleef staan: “Ik ben heel erg ziek geweest tijdens de kerstdagen, en ik heb mij heel erg alleen gevoeld. En dan is een praatje maken aan de deur al erg fijn.”

Mevrouw Van Nuland werd erg emotioneel nadat zij de zak met oliebollen overhandigd had gekregen. Het was de eerste kerst en jaarwisseling dat haar man er niet meer bij is. “We waren bijna zestig jaar getrouwd, maar vorige maand is hij helaas overleden”, aldus mevrouw Van Nuland.

Toekomst
De oliebollenactie van de gemeente Son en Breugel werd zeer gewaardeerd door de dorpsgenoten die een zak oliebollen in ontvangst mochten nemen. Ondanks de mooie woorden en reacties tijdens het uitdelen, is het te hopen dat het college van B&W alle inwoners op 31 december 2021 wel weer kan ontmoeten bij de kiosk.