Wandelende muziekinstrumenten die een rol spelen tijdens Lazy Sonnie Walk
Wandelende muziekinstrumenten die een rol spelen tijdens Lazy Sonnie Walk Foto: Erica van Dijck

Muzikale culinaire wandeling ‘Lazy Sonnie Walk’ samen met La Sonnerie

De acht commissieleden van Lazy Sonnie Afternoon zijn al een tijdje aan het brainstormen wat ze kunnen doen om contact te houden met de trouwe bezoekers die elke eerste zondag van de maand de muzikale middag trouw bezoeken in La Sonnerie. Zo is de samenwerking met La Sonnerie ontstaan en wordt samen de muzikale culinaire wandeling ‘Lazy Sonnie Walk’ op zondag 24 januari georganiseerd. De wandeling begint om 12.30 uur.

Redacteur: Corry van Asseldonk

La Sonnerie heeft al twee keer een culinaire wandeling met een thema georganiseerd op een zondagmiddag. Edwin Verlangen, voorzitter van Lazy Sonnie Afternoon: “Hoe mooi zou het zijn om hier een muzikale wandeling van te maken.” Na overleg in het bestuur is besloten dat het een culinaire wandeling wordt met een puzzeltocht waarbij het thema muziek centraal staat. De wandeltocht is ongeveer 10 à 12 kilometer lang en er zijn vier ‘Stop en Go’-punten, waar eten geserveerd wordt dat door La Sonnerie bereid is. “Onze commissieleden gaan het eten uitserveren en op elke stop vind je aanwijzingen voor de muziekquiz. Voor de winnaar ligt een dinerbon klaar van La Sonnerie”, aldus Edwin. De ‘Stop en Go’-punten zijn bemand van 12.30 tot 16.30 uur.

Puzzeltocht
Bij de start van de wandeling krijgen de deelnemers een gedetailleerde kaart mee van de route en met instructies voor de puzzeltocht. Bij de vier stoppunten vind je niet alleen de aanwijzingen voor de quiz, maar er klinkt ook nog eens muziek van de artiesten door de luidsprekers. De voorzitter: “Het leuke van deze wandeling is dat je overal op de route kunt beginnen en zelf de tijd kunt bepalen wanneer je start.”

Artiesten
De commissie heeft nog steeds een goed contact met een aantal artiesten die de laatste jaren bij La Sonnerie opgetreden hebben. “Veel artiesten weten ook dat wij dit gaan organiseren en vinden het superleuk dat in een klein dorp als Son en Breugel hun muziek op deze manier te horen is”, aldus Edwin. Annie Maessen zal alles vastleggen en via de Facebookpagina van Lazy Sonnie Afternoon kunnen de artiesten dit volgen.

Inschrijven
De commissie vindt het leuk om samen weer iets op te pakken en zo binding en contact te houden met hun trouwe bezoekers. Vanzelfsprekend zal de wandeling geheel volgens de richtlijnen van het RIVM gebeuren. Inmiddels zijn er al veel inschrijvingen, dus wil je meewandelen, wacht niet te lang om je in te schrijven. Je kunt je inschrijven bij La Sonnerie via tel. 0499-460222, of via info@lasonnerie.nl. De kosten voor deze wandeling bedragen 32,50 euro per persoon.

Creatief
“De wandeltocht gaat altijd door, ook al zijn de weergoden ons niet goed gezind. Wij zijn heel creatief in het bedenken van oplossingen; desnoods delen we paraplu’s uit”, aldus Edwin.