Politieagent Beau
Politieagent Beau Foto: ©politie Geldrop-Mierlo, Nuenen en Son en Breugel

Even voorstellen

Mijn naam is Beau de Ridder, 22 jaar oud, en sinds 2018 ben ik werkzaam bij de Nationale Politie. Ik heb de Mbo-opleiding. Handhaver Toezicht en Veiligheid - Politie op het Koning Willem 1 Collega in ‘s-Hertogenbosch gevolgd. Omdat ik nog geen 18 was, kon ik nog niet bij de politie gaan werken en daarom ben ik de HTVP-opleiding gaan volgen. Dit was een mooi opstapje en na het afronden van deze opleiding ben ik direct bij de politie gestart.

Tijdens mijn politieopleiding heb ik binnen het basisteam Helmond gewerkt, waar ik eind september afgestudeerd ben als Generalist GGP (rang hoofdagent). Sinds oktober 2020 ben ik werkzaam binnen het district Helmond basisteam Dommelstroom in het wijkteam Son en Breugel en Nuenen als Generalist GGP. De Generalist GGP (rang hoofdagent) houdt zich voornamelijk bezig met het handhaven van de openbare orde en het verlenen van noodhulp. Ik ga af op de 112-meldingen en maak daardoor allerlei situaties mee. Je kunt hierbij denken van ernstige verkeersongevallen, woninginbraken tot mishandelingen. Het werk is enorm divers en daarom is elke dag anders.

Naast mijn huidige werkzaamheden ben ik jeugdagent wat inhoudt dat ik mij bezighoud met de jeugd in Son en Breugel en Nuenen. Een jeugdagent is veel op straat en op scholen te zien. Ik houd me vooral bezig met jongeren of kinderen die probleemgedrag vertonen of in situaties verkeren die problematisch kunnen worden, maar ik ben ook een aanspreekpunt voor de jeugd. Daarover praat ik met de jeugd, de scholen en de ouders. Ik werk samen met verschillende ketenpartners waarvan u als burger de belangrijkste bent. Daarnaast werken wij samen met de gemeente, het Openbaar Ministerie, de jongerenwerkers, de Raad van de kinderbescherming en Jeugdreclassering. Verder werken we vaak samen met Jeugdzorg, Veiligthuis en HALT.

Omdat de jeugd allemaal op de sociale media te vinden is, vind ik het belangrijk dat ik daar ook te vinden ben. Ik start binnenkort een eigen Instagramaccount, maar ben voorlopig nog te bereiken via het algemene politie Instagramaccount. Het is belangrijk dat de jeugd op een laagdrempelige manier met de politie in contact kan komen voor vragen, maar ook wanneer zij hulp nodig hebben. Doordat ik zelf nog jong ben kan ik mij sneller verdiepen in wat de jeugd vindt en denkt.

Ik kan en doe het werk zeker niet alleen. Ik werk samen met vier operationeel experts GGP, vijf wijkagenten en nog twaalf hoofdagenten/brigadiers. Iedere collega heeft één of meerdere neventaken zoals: jeugd, drugs, ME, spotter, biker, horeca, social media, vermissing personen, familieagent etc. Als nevenactiviteit houd ik mij bezig met de sociale media en jeugd.

Mocht je vragen voor mij hebben, dan ben ik bereikbaar op 0900- 8844 of Beau.de.ridder@politie.nl.