Afbeelding
Foto:

Samenwerking zorgt voor voorzichtig begin van lokale tv-zender in Son en Breugel

Radio S&B heeft de machtiging om een lokale tv-zender te starten in Son en Breugel nu alweer ruim een jaar geleden gekregen van de gemeente Son en Breugel. Omdat de focus van Radio S&B vooral ligt op het verzorgen van lokale radio-uitzendingen, gaven zij de invulling van de tv-machtiging aan Studio 040, de lokale tv-zender van de regio Eindhoven. Studio 040 zendt dan ook al enige tijd uit in Son en Breugel via Ziggo-kanaal 36 en KPN-kanaal 1109.

Redacteur: Adrie Neervoort

Tot nu toe was de inbreng vanuit Son en Breugel zeer gering. Dit gaat vanaf zondag 24 januari veranderen, want door een samenwerking van Radio S&B, SonenBreugelVerbindt, DeMooiSonenBreugelKrant en Studio 040 zal er vanaf zondag 24 januari wekelijks Son en Breugels nieuws te zien zijn op het kanaal van Studio 040. De samenwerking heeft ook al een naam: SonenBreugel-TV

Regionieuws
Elke zondag zal er door Studio 040 regionieuws worden uitgezonden, met wekelijks minimaal één nieuwsitem uit Son en Breugel, gemaakt door dit samenwerkingsverband dat verder gaat als SonenBreugel-TV.

Kennis en ervaring
Michel Bosgra van Studio 040 ondersteunt samen met zijn team de eerdergenoemde organisaties uit Son en Breugel met kennis en ervaring, die Studio 040 heeft opgedaan in al de jaren dat zij al uitzenden. “Zo is er een stabiele en goed georganiseerde samenwerking tot stand gekomen die kan uitgroeien tot een meerwaarde voor de inwoners van Son en Breugel”, aldus Michel.

Lokale nieuws
Het lokale nieuws zal worden verzorgd door SonenBreugel-TV. Zij kunnen altijd hulp gebruiken, dus wil jij ook bij het nieuwsteam van Son en Breugel TV horen, neem dan contact op met info@sonenbreugeltv.nl. Dus vanaf 24 januari lees je het nieuws uit Son en Breugel niet alleen in DeMooiSonenBreugelKrant, maar zie je het ook op het regionieuws van Studio 040.