Loes overhandigt Marjolein de geschenken namens Ladies' Circle Son en Breugel
Loes overhandigt Marjolein de geschenken namens Ladies' Circle Son en Breugel Foto: MooiSonenBreugel

Ladies’ Circle brengt Viamama een bezoek

Eenmaal door de glazen deuren kom je direct in de kleurrijke entree van Viamama: een beschilderde muur met manshoge bloemen en daarvoor een grote houten tafel met stoelen in alle kleuren van de regenboog. Het is niet meteen te zien wie de cliënt en wie de zorgverlener is, en laat dat nou precies zijn waar initiatiefneemster Marjolein Maas naar streeft: een plek waar gemoedelijkheid, gelijkwaardigheid en veiligheid gepaard gaan met een flinke dosis vakkennis.

Redacteur: Eva Wiselius

"Niet alleen voor onze cliënten is de sfeer belangrijk, ook onze zorgverleners hebben er baat bij. De gezamenlijke koffiepauze is niet alleen goed voor de collegialiteit, er wordt ook heel veel kennis uitgewisseld tussen de verschillende disciplines", aldus Marjolein. Viamama is precies geworden wat zij voor ogen had: “Een centrum specifiek gericht op vrouwenzorg, waar professionele zorg, coaching en ontspanning samenkomen.” En dit alles was wat de dames van de Ladies’ Circle Son en Breugel zo aansprak dat ze iets voor Viamama wilden doen. Loes Smeijers: “Ladies’ Circle bestaat uit heel verschillende vrouwen die zich gezamenlijk inzetten voor allerlei (lokale) initiatieven door fondsenwerving en het organiseren van activiteiten. Ook bij ons staan ‘vrouw, moeder en kind’ centraal. Ons jaarthema ‘Strong Together’ sluit prachtig aan bij de doelstellingen van Viamama.”

Daarom zetten zij Viamama graag in het zonnetje; een grote bos bloemen in een vaas, gegraveerd met het logo van Viamama, en een assortiment chocoladetraktaties, alle afkomstig van lokale ondernemers. "We konden Viamama niet steunen door middel van een donatie of een andere actie omdat het geen stichting of vereniging is, maar we wilden hen op deze manier toch warm welkom heten in ons dorp", aldus Loes, zelf afgestudeerd in de medische psychologie en werkzaam als adviseur in de zorg.

De ruimtes van Viamama zijn ruim, licht en flexibel ingericht, zodat de verschillende zorgverleners afwisselend aan het werk kunnen. Zo is het centrum ook aantrekkelijk voor startende ondernemers in de zorg: een ruimte is al vanaf één dagdeel te huur, waardoor je geen torenhoge kosten hoeft te maken en ze maken gebruik van elkaars kennis en netwerk. "Ook mannelijke zorgverleners zijn hier welkom", wil Marjolein nog even benadrukken. "Mannen en kinderen die zorg nodig hebben, weten hun weg inmiddels ook te vinden, bijvoorbeeld bij de fysiotherapeut, diëtiste en relatiecoach. Ook al richten we ons voornamelijk op vrouwenzorg, wij willen er voor iedereen zijn", sluit ze af.