Afbeelding
Foto: MooiSonenBreugel

Tradities moet je in ere houden

Dertien vrijwilligers, waarvan vier tieners, hebben zaterdag 30 januari 91 borden met ludieke carnavalsteksten in het dialect bij ondernemers en een aantal inwoners in Son en Breugel op hun gevel gehangen. De vrijwilligers kregen tijdens het ophangen van een aantal voorbijgangers leuke complimenten te horen, maar ook de ondernemers juichten dit sympathieke gebaar toe. De twee jongste vrijwilligers werden zelfs nog beloond met een lekkere versnapering.

Al jarenlang is het in Son en Breugel een traditie om deze borden daags na de eerste zittingsavond van carnavalsvereniging De Krutjesrapers aan de gevels te hangen. Ondanks dat dit jaar carnaval niet op de traditionele wijze gevierd wordt, wil het bestuur van Oase de traditie van het hangen van de borden wel in ere houden. Met het ophangen van de borden wil het bestuur de carnavalsgedachte erin houden en aan de ondernemers laten zien dat ze ‘samen sterk’ zijn.

Met een goede voorbereiding en jarenlange ervaring was het ophangen van de borden ‘gesneden koek’ voor de vrijwilligers. Tot en met 13 februari sieren de borden de gevels.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding