V.l.n.r. Initiatiefnemers Marieke Schoenmakers (LEVgroep), Ilse Knoops (GGD Brabant-Zuidoost) en Nelleke de Laat (Bibliotheek Dommeldal) (archieffoto)
V.l.n.r. Initiatiefnemers Marieke Schoenmakers (LEVgroep), Ilse Knoops (GGD Brabant-Zuidoost) en Nelleke de Laat (Bibliotheek Dommeldal) (archieffoto) Foto: Wil Feijen

Ouder-Café online ‘Corona Survival voor opvoeders’

In de eerste onlinebijeenkomst van het Ouder-Café staan uitwisseling en verbinding van ouders/opvoeders uit Son en Breugel centraal. Ouders vertellen hun eigen verhaal over wat hen in deze coronatijd bezighoudt en alles wat daarbij komt kijken. Het publiek wordt van harte uitgenodigd deze bijeenkomst op woensdag 10 februari live vanuit huis bij te wonen.

Tijdens elke Ouder-Cafébijeenkomst staat er een thema centraal dat gericht is op kinderen, jeugd en jongeren. De initiatiefnemers willen ouders in verbinding brengen met elkaar en ze laten zien dat ze er niet alleen voor staan.

In deze onlinebijeenkomst vertellen ouders hun eigen verhaal over waar ze mee bezig zijn, hoe ze daar mee in aanraking zijn gekomen, wat ze daaruit halen, in relatie tot deze coronatijd en alles wat daarbij komt kijken, en wat ze hierover naar de meekijkende ouders kwijt willen. Er is tijdens deze avond ook de mogelijkheid om je aan te sluiten bij een themagroep, waarin je zelf je vragen en ideeën kwijt kan. De thema’s zijn: thema 1: Hulp vragen, thema 2: Me-time en thema 3: Wat kan wél.

Deze onderwerpen worden verzorgd door:
• Inwoonster Gentiaan: alleenstaande moeder met dochtertje van 6 jaar, maakt gebruik van het project steunouder als steunvrager. Ze wil graag vertellen over haar ervaring met een steunouder, in haar geval een steunoma die met haar dochtertje wekelijks tijd doorbrengt en opvangt (thema 1)
• Inwoonsters ’t Zand: heeft eigen praktijk ‘remindset’ wat over mindfulness en mindwalks gaat, heeft kinderen op de middelbare school, waarvan 1 dochter met autisme en dat heeft jaren terug voor een zoektocht gezorgd. Daardoor kwam ze met mindfulness in contact en wilde hier zelf ook wat mee gaan doen (thema 2)
• Inwoonster Breugel: zij heeft al diverse keren het Ouder-Café bezocht, heeft een eigen coachingspraktijk en kinderen in de basisschoolleeftijd (thema 3)

Initiatiefnemers Ouder-Café
Het Ouder-Café – en nu ook het Ouder-Café online – is een gezamenlijk initiatief, waarvoor Bibliotheek Dommeldal, de LEVgroep Son en Breugel, de GGD Brabant-Zuidoost en Korein de handen ineen slaan.

Aanmelden
Woensdag 10 februari van 19.30 tot 20.30 uur - online (en/of met streaming). Deelname aan de onlinebijeenkomst is gratis, na aanmelding via https://dommeldal.op-shop.nl en scroll dan naar 10 februari ‘corona survival voor opvoeders. Iedereen is welkom bij de onlinebijeenkomst, dus niet alleen degenen die in Son en Breugel wonen. Heb je je aangemeld, dan ontvang je automatisch een link om het webinar te volgen. Voor de eerste 20 aanmeldingen ligt er een goodiebag klaar met leuke gadgets, gesponsord door lokale ondernemers, dus wacht niet te lang met reserveren!