Afbeelding
Foto:

Sieraden met een missie

De webshop om de projecten van Connected to Namibia (CTN) te kunnen financieren is inmiddels opgezet. De sieraden die via de shop op de website van Connected tot Namibia, www.connectedtonamibia.nl/shop, worden verkocht zijn allemaal met de hand gemaakt en geen sieraad is precies hetzelfde.

De sieraden waar in de nummering een N voor staat, zijn afkomstig uit Namibië; de sieraden met een E zijn gemaakt van edestenen en met een Z van zoetwaterparels. De keuze is zeer divers. Iedere maand wordt een nieuwe serie sieraden aan de shop toegevoegd. De opbrengst van de sieraden wordt nu gebruikt voor toilet en doucheruimte bij de school in Ombyarundu, regio Ruacana.

De vrijwilligers van Connected to Namibia hebben bij de school en voor de gemeenschap in het najaar van 2020 waterfaciliteiten op zonne-energie kunnen realiseren. Een uitkomst zeker nu met Covid-19 en de hygiënische maatregelen die daarbij horen. Het was een grote wens om ook toilet en douchefaciliteiten te krijgen. Het team in Namibië heeft hiervoor het nodige huiswerk gedaan en heeft gekozen voor verplaatsbare kant-en-klare-units, die weinig onderhoud vragen. Met speciale trucks worden deze naar de plaats van bestemming gebracht en op de watervoorziening aangesloten. Er wordt geprobeerd een gesloten systeem te maken waarbij het afvalwater op een natuurlijke manier wordt gezuiverd, zodat het weer gebruikt kan worden voor de groentetuinen.

Het project zal ongeveer 15.000 euro gaan kosten. Wilde Ganzen zal hen weer helpen om over een gedeelte van dit bedrag een premie te geven. Maar daarvoor moeten ze wel nog een resterend bedrag zelf opbrengen. Met de verkoop van sieraden zou dat een goede impuls zijn. Een verjaardagscadeau of zo maar iemand iets geven als waardering. Er zijn allerlei mogelijkheden om iemand in het zonnetje te zetten met een prachtig sieraad.

Helpt u mee? Uiteraard is een donatie ook welkom. IBAN NL43 INGB 0005 2193 98. In het najaar heeft CTN droogtehulp gegeven voor de boeren in het Zuiden van Namibia. Positief nieuws: na twee jaar heeft het daar bijna overal flink geregend.