La Sonnerie is één van de horecaondernemingen die deelneemt aan de Walking Dinner
La Sonnerie is één van de horecaondernemingen die deelneemt aan de Walking Dinner Foto: Wil Feijen

Horecaondernemers houden samen ‘Walking Dinner’

Door Eindhovense ondernemers werden de afgelopen weken in Eindhoven regelmatig stadswandelingen georganiseerd. Ook heeft La Sonnerie al een aantal succesvolle culinaire wandelingen achter de rug. Met deze wandelingen als inspiratiebron willen de Son en Breugelse horecaondernemers de handen ineenslaan om samen een ‘Walking Dinner’ te organiseren, dat in het weekend van 6 en 7 maart plaatsvindt. De wandeltocht heeft een afstand van tien kilometer en op de route staan vijf horecagelegenheden.

Redacteur: Emmy Grit

Een van de initiatiefnemers, Stephany Leermakers, laat weten dat het idee goed werd ontvangen door collega-horecaondernemers, en inmiddels hebben twaalf ondernemers toegezegd om mee te doen. De ondernemers willen met elkaar iets voor hun dorpsgenoten doen: een wandeling gecombineerd met eten en drinken. Ze vinden dat juist in deze tijd het belangrijk is om de handen ineen te slaan en samen te werken.

Tien kilometer
De wandelaars lopen tijdens het ‘Walking Dinner’ een route van tien kilometer, waarbij ze langs een aantal horecaondernemers komen. Op zaterdag en zondag staan niet dezelfde horecaondernemers langs de route. Er worden per dag dus andere hapjes aangeboden; zo blijft het een verrassing waar en van wie de deelnemers iets lekkers krijgen.

Geheim
Het is de bedoeling dat de wandelaars starten op een vooraf bepaald tijdstip, dat ze na de aanmelding van de organisatie doorkrijgen. Iedereen start vanaf het terras bij café-restaurant De Zwaan. Daar wordt de routebeschrijving uitgedeeld, met bonnen voor de hapjes en de drankjes, en een afvalzak. Waar de route precies langs gaat, houden de ondernemers nog even geheim. Een tipje van de sluier willen ze wel oplichten: het wordt een mooie wandeling door Son en Breugel, en door het aanbod van de lekkere hapjes en drankjes gaan de wandelaars met een voldaan gevoel weer naar huis.

RIVM-maatregelen
Tijdens de wandeling wordt rekening gehouden met de dan geldende maatregelen die het RIVM heeft afgekondigd. De organisatie vertrouwt erop dat de deelnemers alle maatregelen in acht nemen.

Weergoden
Niets is zo veranderlijk als het weer en dat is iets wat de organisatie niet in handen heeft. Mochten de weergoden het niet goed met de horecaondernemers voor hebben, dan wordt de wandeling verplaatst naar een andere datum, maar ze hopen natuurlijk dat er in het weekend van 6 en 7 maart wel gewandeld kan worden.

Aanmelden

Aanmelden voor de wandeling kan tot en met 4 maart via info@zwaan-son.nl. Geef in de mail aan op welke dag je de wandeling wilt gaan lopen. Na de aanmelding ontvang je van de organisatie een bevestiging met de starttijd. Bij de reservering kun je doorgeven of je ergens allergisch voor bent, dan kan er voor een alternatief gezocht worden. Deelname is 32,50 euro per persoon, waarvoor je vijf drankjes en vijf hapjes tijdens de wandeling ontvangt. Op de dag zelf kun je het verschuldigde bedrag bij de organisatie betalen, waarna je de routebeschrijving uitgereikt krijgt.