Gerda (voorgrond) en Rietta bezig met het vullen van de soepbakjes
Gerda (voorgrond) en Rietta bezig met het vullen van de soepbakjes Foto: Wil Feijen

Een lekker bakkie soep

Vervolg voorpagina

Gerda: “Alle ingrediënten die we nodig hadden voor het maken van de soep, zijn in het dorp gekocht. Verder hebben we een leuke tekst bedacht om op de bakjes te plakken.” Wendy Bekkers van WensReclame heeft deze op stickerpapier gezet en gesponsord. Deze stickers hebben wij vervolgens op de soepbakjes geplakt. Voor het vervoer van de bakjes soep konden we gebruik maken van kratten van supermarkt Plus Verhoeven.”

Wethouder
Evelyn had 23 chauffeurs van AutoMaatje bereid gevonden om de 600 bakjes soep rond te brengen. Behalve de hulp van de chauffeurs kon Evelyn ook een beroep doen op de koks; zij brachten ook soep rond in Son en Breugel. Wethouder Jos de Bruin hielp ook mee en deelde de soep uit in het centrum van Son en Breugel. Evelyn: “Voordat iedere chauffeur op pad ging, kregen ze de nodige informatie die belangrijk was om het project succesvol te laten verlopen.”

Verrast
Veel ouderen deden maandag en dinsdag verbaasd de deur open omdat zij geen bezoek verwachtten in deze coronatijd. “We kregen allemaal leuke reacties te horen en het kostte de chauffeurs geen moeite om een praatje te maken; die ontstonden spontaan aan de voordeur”, aldus een enthousiaste Evelyn. De vrijwilligers hebben samen een mooie actie tot stand gebracht en zowel de koks, de chauffeurs als de ouderen kijken met een zeer warm gevoel terug op het bezoek.

Enkele reacties
“Op deze nationale complimentendag wil ik jullie allen een groot compliment maken voor het initiatief en de uitvoering van deze soepactie.” “Helemaal geweldig.” “Wat leuk, ik voel me zo eenzaam”. Wat een leuk gebaar.” “Wat leuk, lief en aardig”. “Ja, maar ik heb niets besteld”. Dit zijn enkele van de vele reacties die de chauffeurs hoorden bij het overhandigen van het bakje soep.

Kijk voor meer foto's op www.mooisonenbreugel.nl