(archieffoto)
(archieffoto) Foto: Adrie Neervoort

Tariefsverhoging Wolfswinkel goedgekeurd

Jaarlijks vraagt de stichting Begraafplaats en Uitvaartcentrum Wolfswinkel aan het college van B&W in de gemeente Son en Breugel om het tarief van de grafrechten voor het nieuwe jaar vast te stellen. Het college stemt voor 2021 in met een verhoging van 5% voor de duur van drie jaar bovenop de jaarlijkse CBS-index.

De laatste jaren worden er steeds meer mensen gecremeerd in plaats van begraven; hierdoor worden minder grafrechten betaald aan de stichting. Jasper van Zuuren, secretaris van de stichting, licht dit toe: “Deze verhoging is nodig om de financiële positie van de stichting te verbeteren; het gaat om een kleine aanpassing van de normale tarieven.”

De verhoging staat ook in lijn met de tarieven op begraafplaatsen in de omgeving. “Het bleek dat de tarieven in Son en Breugel lager waren dan in omliggende gemeenten. Dit wordt nu met deze driejarige verhoging enigszins rechtgetrokken”, aldus de secretaris.

De stichting wil graag de uitstraling en de kwaliteit van Begraafplaats en Uitvaartcentrum Wolfswinkel waarborgen. Jasper: “Van de inkomsten uit grafrechten moeten wij het uitvaartcentrum en het terrein bijhouden en zorgen dat de begraafplaats er netjes bij ligt.”

Op de website van Wolfswinkel staan inmiddels de nieuwe tarieven voor 2021.