Zorgtrajectbegeleider bij online Alzheimer Café

Wie ondersteunt mij in de thuissituatie na een diagnose dementie? Een belangrijke vraag, die veel mensen zichzelf stellen. Hierover gaat het Alzheimer Café Eindhoven B.O.S. in gesprek met Heleen van der Voort, zorgtrajectbegeleider in Best.

De zorgtrajectbegeleider is er voor mensen met de diagnose dementie en hun naasten. Ze coördineert alle zorg rond mensen met dementie en is een vast aanspreekpunt en vertrouwenspersoon gedurende het hele ziekteproces. De zorgtrajectbegeleider komt bij de mensen thuis. Ze werkt samen met andere betrokken hulpverleners zoals de huisarts, praktijkondersteuner en de geriater. Of het nu gaat om hoe het nu verder moet. Hoe de ziekte zich zal ontwikkelen. Of om welke hulp er nodig is en wie die kan bieden. De zorgtrajectbegeleider weet de weg in de wereld van zorg en hulp.

Deze uitzending op 24 maart is een samenwerking tussen Alzheimer Café B.O.S. (Best, Oirschot, Son & Breugel) en Alzheimer Café Eindhoven. Heeft u zich al eerder aangemeld, dan ontvangt u elke maand van het Alzheimer Café een nieuwsbrief én de link naar de online-uitzending. Opnieuw aanmelden is dan dus niet nodig. Bent u een nieuwe bezoeker? Of twijfelt u of u staat geregistreerd? Stuur dan een e-mail naar:alzheimercafe.bos@alzheimervrijwilligers.nl (voor B.O.S.) of naar t.sturme@alzheimervrijwilligers.nl (voor Eindhoven).