Afbeelding
Foto: MooiSonenBreugel

Uitstel AstraZeneca-vaccinaties heeft geen invloed in Son en Breugel

Uit voorzorg wordt in Nederland tijdelijk gestopt met het vaccineren met het AstraZeneca-vaccin; dat liet demissionair minister Hugo de Jonge zondag 14 maart in een brief aan de Tweede Kamer weten. Volgens De Jonge is het verstandig om nu uit voorzorg de vaccinaties ‘on hold’ te zetten. In Son en Breugel hoeven er geen vaccinaties geannuleerd te worden, omdat er niets gepland stond, laat huisarts De Groot van Medisch Centrum De Linden in een reactie weten.

Redacteur: Emmy Grit

Eerder werd bekendgemaakt dat er landen zijn gestopt met het vaccineren van AstraZeneca toen er verhalen opdoken van mensen die bloedstolsels kregen nadat ze waren gevaccineerd met dit vaccin. "Gelukkig is er tot op heden geen verband gelegd tussen het vaccin en deze ernstige klachten", aldus de huisarts. De vaccinaties worden in Nederland uit voorzorg met twee weken opgeschort; in totaal gaat het om bijna 289.000 afspraken.

Son en Breugelnaren van 63 en 64 jaar, patiënten met een BMI van 40 en hoger, en thuiswonende dorpsgenoten met het syndroom van Down in de leeftijd van 18 tot 64 jaar, zijn begin maart gevaccineerd met het AstraZeneca-vaccin in het Evoluon in Eindhoven. De huisarts: “Deze groep heeft pas in mei een afspraak voor hun tweede prik. Dat is de reden dat in Son en Breugel geen vaccinaties geannuleerd hoeven te worden. Elders in Nederland zou die bewuste doelgroep deze week gevaccineerd worden, maar die afspraken moeten dus wel verzet worden.”