Oek de Jong
Oek de Jong Foto: ©Fotograaf: Marie-Jeanne van Hövell tot Westervlier

Webinar met schrijver Oek de Jong

Na de eerdere succesvolle edities vindt er op zondag 28 maart een online, live schrijversbezoek plaats, georganiseerd door Literair Café Dommeldal met Oek de Jong. De Jong wordt deze middag geïnterviewd door Mark van der Linden.

Dit schrijversbezoek is een live webinar. Van 14.00 tot 15.00 uur geeft Oek de Jong een lezing en na een korte pauze is er van 15.15 tot 16.00 uur uitgebreid de gelegenheid om via de chatfunctie van het webinarprogramma vragen te stellen aan de auteur, die direct beantwoord worden.

Oek de Jong
Oek de Jong wordt beschouwd als een van de belangrijkste romanschrijvers van nu. Hij gaf honderden publieke interviews en staat bekend als zeer toegankelijk. Na zijn jeugd in Friesland en Zeeland studeerde hij kunstgeschiedenis in Amsterdam. Als schrijver beleefde hij zijn grote doorbraak met de roman ‘Opwaaiende zomerjurken’. Het boek veroorzaakte een schokgolf in de Nederlandse literatuur: De Jongs stijl was vernieuwend, met name de manier waarop de innerlijke wereld van hoofdpersoon Edo Mesch in beeld werd gebracht. Ook opvolger ‘Cirkel in het gras’ mocht zich verheugen in lovende kritieken en grote respons van het publiek.

Daarna publiceerde Oek de Jong vele andere romans waaronder ‘Hokwerda’s kind’ en ‘Het visioen aan de binnenbaai’. Van al zijn verschenen boeken werden meer dan 600.000 exemplaren verkocht, ook in onder andere Frankrijk, Duitsland en de Scandinavische landen. Ze werden genomineerd voor de Gouden Uil (2x), de Libris Literatuurprijs (3x) en de Boekenbon Literatuurprijs. Hij won de Reina Prins Geerligsprijs, Bordewijkprijs, Busken Huetprijs, Zeeuwse Boekenprijs en Gouden Uil.

Via www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten kun je je aanmelden. Het webinar is gratis te volgen voor de leden van het Literair Café Dommeldal, maar wel na aanmelding. Niet-leden die het webinar ook graag willen bijwonen, betalen 10 euro (jongeren tot 18 jaar: 2,50 euro) en dienen zich ook eerst aan te melden via de bovenstaande link. Het publiek ontvangt na het aanmelden op de bovenstaande website, voorafgaand aan het live schrijversbezoek een e-mail waarmee men kan inloggen. Vervolgens kan het publiek meekijken en vragen stellen