Dit jaar geen gezamenlijke start en aankomst op de laatste dag op het kerkplein (archieffoto)
Dit jaar geen gezamenlijke start en aankomst op de laatste dag op het kerkplein (archieffoto) Foto: ©Annie Maessen

24 wandelroutes in nieuw jasje

Vier dagen in vier weken wandelen tijdens Avond Wandel 4-Daagse

Afgelopen jaar was de voorbereidingstijd te kort om een alternatief programma aan te bieden voor de wandelaars die wilden deelnemen aan de Avond Wandel 4-Daagse in Son en Breugel. In de voorbereiding van de editie van dit jaar heeft de organisatie gebrainstormd om het wandelfestijn veilig te laten plaatsvinden. De 24 routes die de afgelopen jaren al op het wandelprogramma stonden, moeten hiervoor worden aangepast.

Redacteur: Emmy Grit

Wilco in ’t Zandt, bestuurslid jongerencentrum Oase en voorzitter van een van de werkgroepen van de Avond Wandel 4-Daagse, vertelt: “We hebben gekeken naar de mogelijkheden, zodat onze dorpsgenoten vier dagen kunnen wandelen. Dit jaar worden de vier dagen verdeeld over vier weken: iedere week wordt één wandelroute online bekendgemaakt. De wandelaars kunnen dag, tijd en route (2,5, 5 en 10 kilometer) zelf inplannen.” Om het voor de kleine wandelaars nog leuker te maken, heeft een kleine werkgroep van de organisatie bedacht om iets extra’s te doen met de 2,5 km-route. “Deze route zal als een speurtocht of puzzeltocht worden aangeboden”, licht Wilco toe.

Geen gezamenlijke start
De editie van dit jaar begint niet gezamenlijk op het kerkplein, maar vanuit huis: alléén, met het eigen gezin, of met een klein gezelschap. “We volgen de RIVM-maatregelen en dat houdt in dat het gezelschap zich aan de dan geldende maatregelen moet houden. Voor een nog betere spreiding van de wandelaars hebben wij ervoor gekozen dat er gestart kan worden vanuit Son of vanuit Breugel”, aldus Wilco.

Oude routes aangepast
De oude wandelroutes zijn inmiddels aangepast zodat er veilig gewandeld kan worden. Wilco: “Dit jaar wordt er niet gewerkt met verkeersregelaars, dus we moesten kritisch kijken naar de oversteekplaatsen. Er zijn 24 routes aangepast, die de komende weken nog ‘proefgelopen’ worden, om te kijken of de routes compleet zijn en duidelijk staan beschreven.” Vanaf dinsdag 1 juni staan de eerste routes online voor de wandelingen van week 1.

Digitaal aanmelden
Dit jaar is er ook gekozen voor een andere manier van aanmelden en het uitdelen van de medailles: wandelaars dienen zich digitaal aan te melden en zich in te schrijven voor een bepaalde afstand, en de medailles worden na afloop thuisbezorgd. De organisatie maakt via DeMooiSonenBreugelKrant en via hun eigen Facebookpagina bekend hoe de wandelaars zich kunnen inschrijven.