De winkelruimte van Edell fine Jewelry
De winkelruimte van Edell fine Jewelry Foto: Edell fine Jewelry

Een sieraad van edelsmederij Edell is meer dan alleen maar mooi

Wie bij edelsmederij Edell aan de Nieuwstraat binnenkomt, zal het meteen opvallen: een ruime en zeer elegante, stijlvolle en warm ingerichte verkoopruimte met aangrenzend het atelier achter twee grote openslaande deuren.

Redacteur: Adrie Neervoort

Een winkel die nog ontbrak in het toch al ruime aanbod van winkels in het centrum van Son en Breugel. Maar eigenlijk ook een winkel die er al was, misschien minder zichtbaar en op een andere locatie, want edelsmederij Edell is het domein van Peggy Habraken en Kerstin Lodder; twee vrouwen die, onafhankelijk van elkaar, al jaren het vak van goudsmid vanuit huis uitoefenden, hebben elkaar gevonden in Edell Fine Jewelry. Eerder waren zij studiegenoten van de Vakschool Schoonhoven, die vroeger bekend stond als Zilverschool. Daarna ging ieder zijn weg en ontwikkelden zij zich los van elkaar als volwaardig en gewaardeerd edelsmid. Nu hebben zij elkaar weer gevonden, resulterend in een samenwerking en de start van een compleet nieuwe juwelenlijn, die zich kenmerkt door tijdloze elegantie, verfijning en speelsheid.

Naast een constant veranderende, eigen unieke collectie, werken Peggy en Kerstin ook aan persoonlijke opdrachten van klanten, waarbij de combinatie van gekozen materiaal, vakkennis en creativiteit uiteindelijk leidt tot een sieraad waarin de klant zijn wensen volledig terugziet. Door toevoeging van edelstenen komt een sieraad vervolgens nog meer tot leven. Zo werken zij met prachtige edelstenen als toermalijn, parels en diamanten, die zij afnemen van een selecte groep leveranciers. Een handgemaakt sieraad is zoveel meer dan alleen de waarde van het materiaal: er zit een verhaal of herinnering achter van degene die het draagt. Zo kan het sieraad van een dierbare een blijvende herinnering worden door een nieuw ontwerp of aanpassing van het bestaande materiaal.

“Pasvorm en draagcomfort zijn erg belangrijk bij een sieraad dat bedoeld is om te dragen; hierbij maken wij in veel gevallen gebruik van een 3D-printer. Wij printen ons ontwerp in kunststof uit, zodat de klant het draagcomfort al voor het uiteindelijke ontwerp kan ervaren”, zo legt Peggy de functie van de 3D-printer uit.

Het maken en ontwerpen van sieraden is één onderdeel van hun werkzaamheden, maar ook voor reparaties van uw sieraad bent u bij Edell aan het juiste adres. Kerstin vertelt met trots over de nieuwste technieken waarmee wordt gewerkt: “Naast de gebruikelijke methodes om schade of defecten aan sieraden te verhelpen, maken wij ook gebruik van een laserapparaat. Hiermee kunnen wij nog preciezer een reparatie uitvoeren, bijvoorbeeld aan de zetting van een ring, zonder dat de edelsteen hoeft te worden verwijderd.”

Het laten ontwerpen van een uniek sieraad is slechts één van de mogelijkheden die de klant heeft bij Edell. De ruime collectie oorbellen, armbanden, colliers en hangers zijn stuk voor stuk met de hand gemaakt in 14- of 18-karaats goud; unieke stukken, waaruit u direct een keuze kunt maken. Een sieraad van Edell is persoonlijk, uniek en heel betaalbaar. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Streamer: Nee wij kopen geen goud op; wat we doen is van goud de mooiste ontwerpen maken.

Het atelier van Edell fine Jewelry