Hoogteverschil na vernieuwen wegdek Bontstraat
Hoogteverschil na vernieuwen wegdek Bontstraat Foto: MooiSonenBreugel

Opmerkelijk hoogteverschil in de Bontstraat

De wegwerkzaamheden aan de Bontstraat in Son en Breugel roepen veel vragen op. Menig passant verbaast zich over het niveauverschil dat is ontstaan tussen het nieuwe weggedeelte en het bestaande trottoir; een hoogteverschil dat blijkbaar niet te overbruggen is.

Redacteur: Adrie Neervoort

Ook mevrouw Verouden is verbaasd over het hoogteverschil; zij woont aan de Nieuwstraat, maar de poort van haar tuin en ook haar uitrit komen uit op de Bontstraat. Bij de oude bestrating had ze nogal eens last van wateroverlast, en nu lijkt zij toch wel hinder te gaan ondervinden van het hoogteverschil dat is ontstaan tussen haar tuin en het nieuwe trottoir.

Nee, ze heeft keurig een brief gehad waarin de werkzaamheden werden aangekondigd, maar had niet verwacht dat er een hoogteverschil zou ontstaan tussen haar tuin en het trottoir.
Het probleem wordt mede veroorzaakt doordat de oude weg eigenlijk te diep lag. Nu wordt het wegdek op het juiste niveau gebracht en is het rioolstelsel onder het wegdek aangepast; dit samen zal de wateroverlast in de toekomst aanzienlijk terugdringen. Nadeel is dus wel dat het trottoir ter hoogte van mevrouw Verouden tuin inderdaad veel hoger komt te liggen.

Firma Kuijpers uit Son en Breugel, die de werkzaamheden uitvoert heeft inmiddels in overleg met mevrouw Verouden een passende oplossing gevonden. Het trottoir zal ter hoogte van de ingang van haar tuin worden verlaagd. Dit zal zo gebeuren dat voetgangers hier geen hinder van ondervinden en ook zal er rekening worden gehouden met de waterafvoer. De oplossing is ook naar tevredenheid van de opdrachtgever gebroeders van Stiphout en de gemeente Son en Breugel.