Mariatentoonstelling ‘Bedevaart aan huis’

Eindhoven - Traditiegetrouw vinden er in het voorjaar en in de zomer tal van processies en bedevaarten plaats. Het is dan druk in Kevelaer, ‘s-Hertogenbosch, Handel en in tal van andere plaatsen. Dit jaar kunnen drukke bedevaarten helaas nog niet doorgaan. Daarom organiseert de pastoor van de Sint Petruskerk, Kloosterdreef 31, in Eindhoven de tentoonstelling ‘Bedevaart aan huis’.

In zijn kerk is van meer dan 20 Maria-bedevaartplaatsen in binnen- en buitenland een replica van het genadebeeld te bewonderen. Ook zijn er devotiebeeldjes van Maria te zien. Er is een catalogus met een korte geschiedenis over het ontstaan van de bedevaartplaatsen te koop. Iedere zaterdagmiddag in mei zullen ook enkele vrijwilligers zorgen voor stemmige achtergrondmuziek met een Mariaal tintje.

Data: op zaterdagmiddagen van 1 mei tot en met 14 augustus van 13.30 tot 16.00 uur. Zondag 15 augustus (Maria Hemelvaart) is de kerk ook geopend van 13.30 tot 16.00 uur. De entree is gratis. Voor meer informatie zie: www.vriendenvansintpetrus.nl.