Het oud papier werd zaterdag niet opgehaald
Het oud papier werd zaterdag niet opgehaald Foto: MooiSonenBreugel.nl

Oud papier niet opgehaald door miscommunicatie

Het ophalen van het oud papier dat op dinsdag 27 april gepland stond, was vanwege Koningsdag verplaatst naar zaterdag 24 april; dat was te lezen in de gemeenteberichten van woensdag 24 april en was vermeld in de afval-app. De gemeente had dit met afvalverwerker Baetsen in Son en Breugel afgestemd, maar door interne miscommunicatie bij Baetsen kwamen de ophalers niet langs en bleef het papier op straat staan.

Redacteur: Emmy Grit

Op veel locaties in Son en Breugel waar het oud papier opgehaald zou worden, stond veel papier buiten. De verontwaardiging bij veel inwoners was dan ook groot toen het papier er ’s avonds nog steeds stond. Op Facebook kwamen diverse meldingen voorbij van bezorgde inwoners dat het papier nog niet was opgehaald.

Nieuwe datum
Afvalverwerker Baetsen had aan de gemeente doorgegeven dat zaterdag 24 april ingepland was om het papier op te halen. “Dit is niet gebeurd en dat betreuren wij”, aldus de communicatiemedewerkster van de gemeente, “maar er is inmiddels contact geweest met Baetsen en het papier in de desbetreffende wijken wordt nu op vrijdag 30 april opgehaald. Wij vragen de inwoners om het oud papier dat nog aan de straat staat even binnen te halen en vrijdag opnieuw aan te bieden.”

Toch nog een extra ophaaldag
Baetsen heeft op maandag 26 april de gemeente laten weten dat zij het papier dat op dinsdag 27 april nog op straat stond, kwam ophalen. Veel inwoners hadden het papier al naar binnengehaald, maar datgene wat er stond is dinsdag opgehaald. Inwoners die het papier naar binnen hadden gehaald, kunnen het vrijdag 30 april aan straat zetten.