Eva voor haar pand (archieffoto)
Eva voor haar pand (archieffoto) Foto: Wil Feijen

‘Noot’-kreet van Eva Wiselius krijgt vervolg

De ‘noot’-kreet waarmee muziekdocente Eva Wiselius van Music Dock drie weken geleden haar interview in deze krant afsloot, was niet tegen dovemansoren gezegd. Eindelijk komt er garen op de klos en kan Eva in het pand aan de Kanaaldijk-Zuid weer lesgegeven, zij het onder strikte voorwaarden.

Redacteur: Emmy Grit

Eerder deze maand kreeg Eva nog een ‘no-go’ van de burgemeester na aanvraag voor ontheffing van de tijdelijke maatregelen. Maar daar liet ze het niet bij zitten. Ten tijde van het voorgaande artikel lag er al een nieuwe aanvraag voor het (gedeeltelijk) hervatten van de lessen in het gebouw aan de Kanaaldijk Zuid.

Brief van burgemeester
Toeval of niet, nadat het interview in DeMooiSonenBreugelKrant was gepubliceerd, ontving Eva half april een brief van de burgemeester. “De burgemeester had besloten dat ik onder voorwaarden toestemming krijg voor de openstelling van de muziekschool. Ik ben opgelucht dat ik weer aan de gang mag, maar het verhaal is nog niet ten einde: financiële steun is nog steeds nodig”, aldus Eva.

In oplossingen denken
De onderneemster is de afgelopen weken niet bij de pakken neer gaan zitten. Naast de online-lessen die zij en de muziekdocenten gaven, werd er ook muziekles gegeven in de schaftwagen die naast haar pand stond en beschikbaar werd gesteld door Swinkels & Gruijthuizen Hoveniers. In de schaftkeet was maar plaats voor één docent, waardoor het roostertechnisch niet mogelijk was alle leerlingen daar te ontvangen. Eva: “Dat hebben we opgelost door enkele leerlingen nog online les te geven en een aantal lessen bij de leerling thuis. Met de beslissing van de burgemeester kunnen we gelukkig weer terecht in onze eigen, fijne en ruime lokalen, waarbij wij individueel les kunnen geven. Groepsvorming is echter nog niet toegestaan en dat is juist waar Music Dock de afgelopen jaren in heeft geïnvesteeerd.”

Inventarisatie
Daarmee doelt Eva op de muzieklessen voor de allerkleinsten en de musicalgroepen, maar ook de zangavonden voor volwassenen, en bijvoorbeeld de workshops voor kinderen via Stichting Meedoen. Door de gemeente is contact opgenomen om te inventariseren wat er nodig is. “Op dit moment wordt er hard gewerkt door MKB Doorgaan en de Lions Club om goed in kaart te brengen welke maatschappelijke functie Music Dock binnen het dorp vervult en dat het wel degelijk in het belang van meerdere doelgroepen is dat de muziekschool blijft bestaan”, licht Eva haar situatie toe.

Meedenken
Ondanks dat de oplossing nog niet op de mat ligt, haalt Eva toch iets vrijer adem. “Het is al fijn om te merken dat er wordt meegedacht, in plaats van het gevoel te hebben tegen een muur te praten en niet te weten waar je nog terecht kunt voor hulp in welke vorm dan ook.” Ondertussen hebben veel mensen de weg naar Music Dock alweer weten te vinden sinds de live-lessen zijn hervat. “Dat geeft ook weer een nieuwe boost, dat is tenslotte waar we het allemaal voor doen!”, aldus Eva.