Afbeelding

Statiegeldactie voor gehandicapte- en weeskinderen

Stichting Harapan zet zich al 20 jaar in voor kansarmen in Indonesiƫ. De steun aan het rehabilitatiecentrum Harapan Jaya, het weeshuis Pius IX op Sumatra en het centrum Hidup Baru op West-Timor behoren tot de belangrijkste speerpunten. Deze centra worden gerund door de Indonesische zusters van de Congregatie FCJM.

Op West-Timor gaat het meestal om dubbelgehandicapte kinderen, die vaak in onmenswaardige omstandigheden thuis woonden. In Harapan Jaya betreft het voornamelijk lichamelijk gehandicapten en weeshuis Pius IX is een tehuis voor weeskinderen en kinderen uit arme gezinnen waarvan de familie niet in staat is ze te onderhouden. Als gevolg van de coronapandemie is extra hulp heel hard nodig. Er is veel minder steun vanuit de directe omgeving en de kosten zijn hoger.

Een belangrijke bron van inkomsten om de projecten te kunnen steunen zijn de statiegeldacties die in diverse supermarkten georganiseerd worden. Harapan is daarom blij met de medewerking van de Albert Heijn aan het 17 Septemberplein in Son en Breugel. U kunt daar vanaf 1 mei tot 1 juni het tegoed van uw statiegeld doneren aan het goede doel: gehandicapte- en weeskinderen in Indonesiƫ. De opbrengst wordt volledig bestemd voor genoemde centra. Kijk voor meer informatie op https://harapan.dse.nl en de Facebookpagina van stichting Harapan.