Gevaarlijke situatie Planetenlaan

De inmiddels 3de politieke dorpspartij Voor U! bestaat dankzij de inwoners, die bij de laatste verkiezingen op DorpsVISIE gestemd hebben. Zij zijn uit die partij gestapt en hebben de 2 zetels meegenomen. Waarom 3 dorpspartijen? Een dorpspartij komt toch op voor alle inwoners van het dorp is het devies, toch?

Een nieuwe partij moet zich profileren. Dat moet je doen met thema’s waar alle inwoners belang bij hebben, zoals bijvoorbeeld de veiligheid in ons dorp. Voor U! komt in de vorige DeMooiSonenBreugelKrant op voor de gevaarlijke situatie aan de Planetenlaan. Het artikel roept bij mij toch een paar vragen op:
- Is dat stukje van Voor U! geplaatst op verzoek van de bewoners, Planetenlaan?
- Waarom zijn deze bewoners niet rechtstreeks doorverwezen naar wethouder Boersma? De gemeente is namelijk groot voorstander van burgerparticipatie en bij hem vind je een luisterend oor.
- Hebben de bewoners destijds van deze gevaarlijke situatie al melding gemaakt tijdens overleg met de gemeente/bouwbedrijf bij het inrichten van hun wijkje?

Maar nog efficiënter stel ik me het volgende voor:
Een van de bewoners aan dat stukje Planetenlaan is nota bene de andere wethouder zelf! Als ik hem was, zou ik bij collega wethouder Boersma even binnenlopen voor het volgende praatje: “Hoi Jan, als ik thuis uit mijn raam kijk, dat zie ik constant auto’s en zwaar vrachtverkeer voorbij flitsen. Zou je op dat groenstrookje geen beukenhaagje kunnen laten planten? En dat is tevens ook veiliger voor de kleine kinderen die in onze buurt wonen.”

Ik geloof niet, dat er dan het antwoord komt, zoals Voor U! suggereert: ”Kan niet betaald worden Jos, want de bodem van de gemeenteportemonnee is in zicht gekomen door de ongekende hoge kosten van het dorpshuis!” Mocht dat antwoord er toch komen, dan zijn de plaatselijke hoveniers echt wel bereid, dat beukenhaagje voor de veiligheid van die kinderen (gratis?) te plaatsen.

Ik geloof echter, dat geen enkele ouder aan de Planetenlaan hun kinderen laat spelen aan de voorkant van hun huis. Ze maken liever gebruik van de mooie speelplaats van basisschool De Stokland en voetbalveld aan de Piet Heinlaan. En maakt dat haagje daardoor ook overbodig.

Je goed profileren, als (nieuwe) politieke partij is best moeilijk. Ik weet dat Helga, Marianne en alle andere raadsleden hun stikkende best doen voor ons dorp. Maar ik pleit nogmaals voor een betere samenwerking van alle 15 raadsleden, die na een boeiende, goed gevoerde discussie een meerderheidsbesluit nemen en dat respecteren. Om zo de wensen, problemen in onze gemeente gezamenlijk aan te pakken en goed op te lossen.

Een mooie opdracht om niet alleen in Den Haag maar ook in Son en Breugel aan een nieuwe structuur te gaan werken. Ik geloof dat Remco Heeren zich daarna niet meer hoeft af te vragen waar de jeugd blijft in de lokale politiek. Succes!

Gerard Scheepens
Son en Breugel