De kubusklok krijgt een nieuwe plek
De kubusklok krijgt een nieuwe plek Foto: MooiSonenBreugel.nl

Oudste inwoner Son en Breugel onthult kubusklok

Oudste dorpsgenoot onthult kubusklok

De leden van klokkenclub ‘Tijd Zat’ in Son en Breugel, die wekelijks op maandag en donderdag bij elkaar komen in het HOi-Huis, zijn de afgelopen maanden bezig geweest met het maken van een kubusklok. Nu de kubusklok klaar is, willen de leden deze graag aanbieden aan de Son en Breugelse gemeenschap en op een mooie plek in het centrum ophangen.

Redacteur: Emmy Grit

In het artikel dat woensdag 14 april in deze krant gepubliceerd werd, werd al een geschikte locatie genoemd: de hoek van de Heistraat en de Airbornestraat. Echter, de toestemming was nog nodig van het bestuur en de leden van de Vereniging van Eigenaren van de desbetreffende appartementen waaraan de klok opgehangen zou moeten worden.

Onthulling
Mees Dekker, een van de leden, laat weten dat de toestemming rond is en er inmiddels een datum is gepland: “Donderdag 20 mei om 15.00 uur onthult de heer Henk Egberts, de oudste inwoner van Son en Breugel, de kubusklok, die op de hoek van de Heistraat en Airbornestraat tegen de gevel op het 17 Septemberplein is gehangen. Het is de bedoeling dat de heer Egberts de Son en Breugelse vlag van de klok trekt waardoor deze zichtbaar wordt. Tevens wordt er een plaquette onthuld die op de zuil bevestigd is.